Prognoza meteo pentru 10 iunie 2010

Embed:

În această noapte în Moldova vremea continuă să se încălzească. Cerul se anunţă a fi senin şi nu va ploua. Minimele termice vor fi cuprinse între 14 şi 19 grade Celsius. În nord vom avea 14 grade la Briceni, 15 la Soroca şi 16 la Bălţi. În oraşele din centrul ţării, noaptea mercurul va urca până la  18 grade, iar în sud vor fi chiar 19 grade Celsius.

Mâine ne bucurăm de vreme caldă. Maximele sunt în creştere rapidă şi vor depăşi cu mult normele termice pentru această dată. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab. În sudul ţării mâine găsim cele mai mari valori: 33 de grade la Cahul şi 34 la Leova şi Tiraspol. Şi în centru maximele sunt generoase. 31 de grade la Orhei, cu un grad mai mult la Ungheni şi 33 la Dubăsari. În nord va fi 2 grade mai puţin.

În capitală, mâine vremea va fi caniculară. Maximele vor atinge 33 de grade, soarele va fi prezent pe cer, iar vântul nici nu îl vom simţi.

În următoarele zile mercurul continuă să urce în termometre. Dacă mâine avem 33 de grade în capitală, atunci vineri şi sâmbătă vom avea la prânz chiar 36 de grade. Începutul săptămânii viitoare vine iar cu mult soare şi temperaturi până la 33 de grade.

În acelaşi timp Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunţă că în următoarele zile se prevede un nivel înalt al radiaţiei ultraviolete. Aşa că trebuie să reducem la maximum expunerea la soare în orele după-amiezii.

În ţara vecină, în România, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, iar izolat la munte, după-amiază şi seara, vor fi condiţii de averse slabe. Temperaturile pornesc de la 28 de grade pe litoral şi ating 34 de grade atât în est, la Iaşi, cât şi în vest, la Timişoara. La munte vor fi 30 de grade, iar în capitală, la Bucureşti, este anunţat mult soare şi 33 de grade în termometre.

În Europa însă mâine vremea va fi mohorâtă. În est e cel mai cald. La Kiev sunt aşteptate la amiază 31 de grade. În nord, la Oslo cerul va fi variabil şi 22 de grade. Vreme ploioasă va fi și în vest, acolo unde şi valorile termice sunt mai puţin generoase. 18 grade la Londra, 25 la Paris şi 20 grade se vor înregistra la Madrid. În centrul continentului, însă vreme e frumoasă. 33 de grade la Praga şi nici un strop de ploaie.

În partea europeană a Rusiei maximele diferă mult de la o regiune la alta şi plouă aproape peste tot. În nord, la Murmansk vor fi mâine doar 9 grade, la Moscova şi Sankt Petersburg – 20, iar în sud, la Krasnodar- 33 de grade Celsius.

În zona asiatică a Rusiei, plouă doar în vest, la Ekaterinburg. Aici vor fi 17 grade, la Iakutsk 23, iar la Vladivostoc- 21 grade Celsius.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu