Prognoza meteo pentru 1 iunie 2010

Embed:

În această noapte în Moldova vom avea vreme mohorâtă. Sunt aşteptate averse, local chiar puternice, descărcări electrice şi vânt puternic. Minimele termice vor fi cuprinse între 13 şi 18 grade Celsius.

Mâine, în ţară, vom avea vreme instabilă. Ciclonului atlantic aduce cu el averse însoţite de descărcări electrice şi vânt puternic. Cerul va fi variabil, iar regiunile în care nu va ploua vor fi oraşele din stânga Nistrului şi Ungheni, Leova şi Edineţ.

Maximele de mâine pornesc de la 23 de grade în nord şi ating 28 de grade în sud. La Bălţi mâine termometrele vor indica 24 de grade, la Orhei- 25, la Dubăsari 26, iar la Tiraspol cu un grad mai mult.

În următoarele 5 zile vremea instabilă continuă, chiar dacă maximele se menţin ridicate. Pe întreg parcursul săptămânii sunt posibile ploi slabe însoţite de descărcări electrice. Mâine vor fi 27 de grade, miercuri însă se vor înregistra 23 de grade, iar de joi şi până sâmbătă maximele se vor încadra între 24 şi 25 de grade Celsius.

În ţara vecină, în România, cerul va fi mai mult noros şi vor fi averse şi descărcări electrice în cea mai mare parte a ţării. Ploile vor fi în centru şi est. În acelaşi timp, la est și sud-est vor fi rafale de vânt şi condiţii de grindină. Cele mai ridicate valori le găsim în Moldova. La Galaţi vor fi 29 de grade, iar la Iaşi 27 grade . Şi la Constanţa e cald, 24 de grade. În vest – ceva mai rece. La Timişoara 16 grade, la Cluj-Napoca 18, iar la Sibiu vor fi 20 de grade Celsius. Aceeaşi temperatură o găsim atât la munte, cât şi în capitală, la Bucureşti.

Şi în Europa vremea e instabilă. Soarele este prezent pe cer doar în nord, iar în rest găsim cer mai mult noros şi ploi cu descărcări electrice. Cel mai cald mâine va fi la Madrid, 32 de grade Celsius şi la Istanbul – 31 de grade. În est plouă slab şi maxima zilei nu depăşeşte 24 de grade Celsius. În vest însă e şi mai rece. La Londra vor fi 19 grade, iar la Paris 18 grade Celsius. Temperaturi asemănătoare găsim în Roma, iar la Praga e mult mai rece şi plouă. Vor fi 14 grade în termometre.

În partea europeană a Rusiei, maximele diferă mult de la un oraş la altul. Dacă în Moscova, Sankt Petersburg şi Novgorod se vor înregistra cel mult 23 de grade, atunci în Krasnodar e cald şi sunt aşteptate mâine la prânz 32 de grade Celsius.  În partea asiatică a Rusiei plouă doar în Ecaterinburg şi Habarovsk. În rest vreme frumoasă. La Novosibirsk vor fi 12 grade, la Iakutsk 20, iar la Irketsk şi Habarovsk mercurul urcă până la 27, 30 de grade Celsius.

loading...

Lasă un comentariu