Prognoza meteo pentru 02 iunie 2010

Embed:

În această noapte în Moldova sunt aşteptate ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi vânt puternic. Minimele termice se menţin ridicate, iar cel mai cald va fi în sudul ţării. 16 grade vor fi la Tiraspol şi 17 la Leova, Comrat şi Cahul. În capitală, sunt aşteptate 16 grade, iar în nord termometrele vor indica la miezul nopţii 12, 13 grade Celsius.

La 2 iunie, în Moldova, vremea se răceşte puţin şi va fi mohorâtă. Cerul se anunţă a fi mai mult acoperit, vor fi averse puternice, iar vântul va prezenta intensificări în timpul descărcărilor electrice. Zonele în care nu va ploua sunt estul şi nord estul ţării, adică la Soroca, Râbniţa şi Dubăsari. Maximele sunt în scădere şi pornesc de la 19 grade în nord şi ating 24 de grade în sud. La Bălţi termometrele vor indica 20 de grade, iar la Orhei – cu un grad mai mult.

În următoarele 5 zile vremea îşi menţine caracterul instabil. Dacă astăzi la prânz am avut 27 de grade, atunci mâine şi poimâine va fi ceva mai rece. Miercuri şi joi va ploua slab şi vor fi 23 de grade. De vineri temperaturile iar urcă la 26, 27 de grade Celsius şi ploile încetează. Acestea s-ar putea să revină duminică, când termometrele vor arăta 24 de grade.

În România se menţine vremea instabilă în majoritatea regiunilor. În estul, nord-estul ţării şi în zona montană cerul va fi noros, iar pe arii extinse vor fi averse. Maximele sunt mai puţin generoase şi pornesc de la 17, 18 grade în nord şi vest, la Oradea şi Timişoara şi ating 23 de grade în est şi sud, la Iaşi şi Bucureşti. La munte vor fi 20 de grade, iar pe litoral cu un grad mai mult.

Europa are parte de vreme mohorâtă, chiar dacă ploile se păstrează doar în estul şi centrul continentului. La Moscova şi Kiev vor fi 24 şi respectiv 28 de grade Celsius. În Praga, însă, este mult mai rece, doar 13 grade vor indica termometrele. În vestul Europei mercurul nu urcă mai mult de 21 de grade, iar în nord, la Oslo vor fi mâine 22 de grade. Capitalele sudice se bucură de vreme frumoasă, chiar dacă temperaturile diferă mult. La Madrid, pentru mâine, sunt prognozate 32 de grade, iar la Roma, doar 19.

În partea europeană a Rusiei maximele de mâine se rotesc în jurul valorii de 20 de grade, excepţie face doar Samara şi Krasnodar, unde vor fi 29 şi respectiv 35 de grade. La Moscova şi Sankt Petersburg plouă mâine şi vor fi 24 şi 17 grade Celsius. Cel mai rece, însă, va fi la Murmansk, doar 14 grade.

În partea asiatică temperaturile nu diferă mult de la un oraş la altul. La Ekaterinburg vor fi 23 de grade, la Irkutsk va ploua şi vor fi 18 grade, iar la Vladivostok cu un grad mai mult.

loading...

Lasă un comentariu