Prognoza meteo 26 mai 2010

La noapte în Moldova vremea continuă să se încălzească. Minimele termice vor fi cuprinse între 10 şi 15 grade Celsius. Cum ne-am obişnuit deja cele mai mici valori le găsim în nord, la Briceni, Soroca şi Bălţi. În centrul Moldovei este puţin mai cald, 12, 13 grade la Orhei şi Dubăsari. În capitală sunt aşteptate 14 grade Celsius la noapte. Spre sud la noapte minimele termice urcă la 14, 15 grade.

La 26 mai va fi cald, chiar dacă în a doua jumătate a zilei sunt posibile ploi de scurtă durată în toate regiunile ţării. Precipitaţiile izolat vor fi însoţite de descărcări electrice, iar vântul va avea intensificări. La Briceni sunt aşteptate 20 de grade, la Edineţ cu un grad mai mult, iar la Bălţi 23 de grade Celsius. În centrul Moldovei mercurul din termometre urcă până la 24, cel mult 25 de grade Celsius. Ploile vor cădea în vestul ţării, la Ungheni, în stânga Nistrului şi în sud, iar termometre vor indica la Traspol 26 de grade, la Leova şi Comrat 27, iar la Cahul chiar 28 de grade Celsius.

Pentru următoarele 5 zile meteorologii anunţă o încălzire a timpului. Maximele diferă de la o zi la alta, iar ploile vor continua. Miercuri avem 25 de grade în capitală, joi termometrele vor arăta 30 de grade, iar de vineri temperatura aerului scade uşor la 27 de grade. La sfârşit de săptămână vremea va fi instabilă. 22 de grade vor fi sâmbătă şi 24 duminică.

În România vremea va continua să se încălzească, îndeosebi în regiunile sudice, unde cerul va fi variabil. În nordul şi centrul ţării vor fi înnorări şi se vor semnala averse şi descărcări electrice. Pe arii restrânse în Maramureş, nordul Crişanei şi al Transilvaniei precum şi în zona Carpaţilor Orientali, cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Cel mai rece va fi la Cluj, acolo unde maxima de mâine atinge doar 22 de grade. În vest şi centru însă, la Oradea, Timişoara şi Sibiu vor fi 26, cel mult 29 de grade Celsius. La munte se mai menţine vremea caldă cu 25 de grade în termometre. Cel mai cald însă va fi în sud, acolo unde vor fi chiar 30 de grade Celsius, în capitală şi la Craiova.

În Europa vremea s-a mai răcit puţin. Mercurul a scăzut brusc în termometre în centrul, vestul şi nordul continentului, acolo unde şi ploile au revenit. Temperatura aerului nu urcă mai mult de 20 de grade. La Praga vor fi 17 grade, la Paris 18, la Londra 15, iar la Oslo doar 14 grade Celsius. Şi în sud e mai rece ca zilele trecute, iar cerul e noros. La Madrid vor fi doar 26 de grade, iar la Roma 22. În est, aceeaşi vreme rece. La Moscova vor fi 11 de grade şi un cer mai mult acoperit, iar la Kiev, 18 grade şi mult soare.

loading...

Lasă un comentariu