Prognoza meteo 13 iunie 2010

Embed:

La noapte cerul se anunţă predominant senin. Nu se prevăd precipitaţii. Minimele nopţii vor fi cuprinse între 17 grade în nord şi 22 de grade în sudul ţării. În raionale din centru minimele vor fi de 19, 20, cel mult 21 de grade.

La 13 iunie, vremea se menţine caniculară. Soarele va străluci din plin iar maximele vor fi cuprinse între 32 şi 37 de grade Celsuis. Cel mai cald va fi în sudul ţării, 37 de grade sunt aşteptate la Cahul, Comrat şi Leova iar la Tiraspol va fi cu un grad mai puţin. Pe măsură ce ne deplasăm spre centru temperaturile scad cu un grad două, 35 de grade la Dubăsari şi 34 la Orhei. În regiunea de nord a ţării spre seară s-ar putea să plouă cu descărcări electrice, iar maximele vor atinge valori de 32 de grade la Briceni, Soroca şi Edineţ şi 33 de grade la Bălţi.

Totodată, meteorologii prognozează un nivel înalt al radiaţiei ultraviolete şi anunţă că temperatura aerului pe care o vom percepe va depăşi cu 2, 3 grade valoarea reală. Aşa că încercaţi să evitaţi expunerea la soare între orele amiezii.

În România se menţine şi mâine avertizarea cod galben de caniculă. Vremea va fi călduroasă după-amiază îndeosebi în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină, după-amiaza şi seara, local în jumătatea de nord a ţării şi izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 37 de grade. Destul de cald şi mult soare va fi în capitală, la Bucureşti, 36 de grade. În est, la Iaşi şi Galaţi sunt prognozate câte 35 de grade în timp ce pe litoral se vor înregistra nu mai mult de 28 de grade. La munte vor fi în jur de 32 de grade iar în vest, la Timişoara şi Oradea se vor înregistra 35 şi respectiv 33 de grade.

În Europa în general norii sunt la putere şi în unele regiuni aceştia aduc şi ploi, de exemplu în Ucraina, în Spania, Rusia dar şi în centrul continentului. Mai răcoare este în nord, la Oslo doar 19 grade. În vest vor fi 20 de grade la Londra şi 22 la Paris. Temperaturi asemănătoare sunt prognozate şi în interiorul continentului, 22 de grade la Praga. Doar 20 de grade însoţite de ploi sunt prognozate la Madrid, în timp ce la Roma se vor înregistra 27 de grade Celsius. Şi mai cald va fi în estul continentului, 28 de grade la Istanbul dar şi la Moscova, în timp ce la Kiev se vor înregistra chiar 33 de grade.

loading...

Lasă un comentariu