Prognoza meteo 09 mai 2010

În această noapte în Moldova vremea va fi instabilă. Cerul se anunţă a fi mai mult acoperit, iar precipitaţiile vor fi prezente pe aproape întreg teritoriul ţării. Mai exact în partea nordică şi în unele oraşe din centrul Moldovei, la Ungheni, Călăraşi şi în capitală. Minimele termice pornesc de la 9 grade în nord şi ating 14 grade în sud. La noapte vântul va sufla moderat, iar spre dimineaţă local se vor forma condiţii de ceaţă.

Ziua de 9 mai vine cu vreme mohorâtă. Meteorologii anunţă cer mai mult acoperit şi ploi slabe însoţite de descărcări electrice în nord şi centru. În sud, însă, nu va ploua, iar cerul va fi variabil. Maximele termice vor fi cuprinse între 21 şi 26 de grade Celisus. Cele mai mici valori le găsim în partea de nord a ţării, aici vor fi 21, cel mult 22 de grade. Spre centru va fi ceva mai cald. Atât la Orhei, cât şi la Dubăsari şi în capitală vom avea mâine 23 de grade, iar în stânga Nistrului, la Tiraspol va fi cu un grad mai mult. În oraşele suduice termometrele vor indica 25, 26 de grade Celsius.

În următoarele 5 zile vremea va fi instabilă. Duminică şi luni va ploua slab şi vor fi 23, cel mult 25 de grade, iar marţi aceeaşi temperatură, însă nu mai plouă, iar cerul rămâne mai mult acoperit. Miercuri şi joi mercurul din termometre urcă brusc până la 26, chiar 28 de grade, iar ploile revin şi vor fi însoţite de descărcări electrice.

În România se va răci uşor în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări şi vor fi averse şi descărcări electrice, pe arii extinse. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15...20 de litri pe metru pătrat, îndeosebi în sud-est şi în zonele de munte şi vor fi condiţii de grindină. Cele mai mici temperaturi, de 18, 19 grade se vor înregistra în vest, la Timişoara, Cluj-Napoca şi Sibiu, dar şi la munte, la Broşov. Puţin mai cald este pe litoral, la Constanţa, unde mercurul urcă până la 20 de grade Celsius. În zona Moldovei temperaturile sunt mai generoase, chiar dacă şi aici vremea este mohorâtă. La Iaşi vor fi 23 de grade, iar la Galaţi 24 de grade Celsius. În capitală, la Bucureşti, mâine va ploua şi vor fi doar 18 grade în termometre.

Şi în Europa se răceşte, iar ploile ocolesc doar nordul şi vestul continenetului. La Oslo şi Londra mâine soarele va fi prezent pe cer, iar la prânz vor fi 13, cel mult 14 grade Celsius. La Paris şi Praga, însă, plouă, chiar dacă este ceva mai cald, 17, 18 grade Celsius. Şi în sudul Europei maximele sunt în scădere. La Madrid vor fi 18 grade, iar la Roma 19. Spre est se menţine vremea instabilă, cu ploi şi cer mai mult acoperit. La Moscova vor fi 25 de grade, iar la Kiev 20.

loading...

Lasă un comentariu