Prognoza meteo 05 mai 2010

În această noapte în Moldova se menţine vreme frumoasă, cu temperaturi normale pentru această dată şi cer mai mult senin. Minimele termice pornesc de la 7 grade în nord, la Briceni şi ating 11 grade în stânga Nistrului, la Tiraspol. În nordul şi sudul Moldovei avem 8, cel mult 9 grade, iar în centru vor fi la noapte 10, 11 grade Celsius.

Mâine în ţară avem vreme de-a dreptul de vară. Cerul va fi mai mult senin, nu va ploua, iar temperatura aerului va urca în unele zone până la 27 de grade Celsius. Mâine vântul va sufla moderat, având izolat unele intensificări. În partea de nord şi sud a Moldovei maximele vor fi mai puţin generoase. 22, cel mult 24 de grade vor fi atât la Briceni şi Bălţi, cât şi la Leova şi Cahul. În centrul ţării vreme de vară cu mult soare şi cu temperaturi care depăşesc 25 de grade. La Dubăsari sunt aşteptate 25 de grade, la Călăraşi 26, iar la Tiraspol 27 de grade Celsius.

În următoarele 5 zile vremea se anunţă a fi instabilă. Dacă mâine avem mult soare şi 26 de grade, atunci joi şi vineri cerul va fi acoperit puţin cu nori, iar în week-end sunt posibile chiar ploi slabe în a doua jumătate a zilei. Maximele, însă nu se vor schimba esenţial de la o zi la alta. Joi vor fi 26 de grade, vineri 24, iar sâmbătă şi duminică 25, cel mult 26 de grade Celisus.

În România vremea se va menţine caldă. Cerul va fi variabil, iar în regiunile vestice şi nord-vestice vor fi averse şi descărcări electrice. Ca şi în ultimele zile, cele mai mici valori vor fi pe litoral, la Constanţa, unde mercurul nu vrea să urce mai sus de 19 grade Celisus. În zona Moldovei maximele ating 24, 25 de grade, iar cerul se menţine variabil. În vest şi la munte chiar dacă este mai cald, cerul se acoperă de nori şi plouă slab. La Braşov vor fi 26 de grade, la Cluj-Napoca 27, la Oradea 28, iar la Timişoara găsim cea mai ridicată temperatură din ţară, 29 de grade Celius. Şi în capitala României vremea e caldă. Sunt aşteptate aici 25 de grade şi cer variabil.

În Europa avem aceleaşi temperaturi scăzute de ieri. Excepţie face doar estul, unde maximele sunt plăcute şi ating 23 de grade la Moscova, 25 la Kiev şi 22 la Istanbul. În sudul continentului temperaturile variază. La Madrid e mai rece şi sunt prognozate 15 grade în condiţiile unui cer senin, iar la Roma 20 de grade Celsius. Spre vest găsim aceleaşi 15 grade şi mult soare, atât la Paris, cât şi la Londra. În centrul şi nordul continentului, însă vremea este mohorâtă. La Praga plouă mâine şi termometrele vor arăta 14 grade Celsius, iar la Oslo cerul e variabil şi mercurul va urca doar până la 11 grade Celisus.

loading...

Lasă un comentariu