Prognoza meteo 04 mai 2010

În această noapte în Moldova minimele termice se apropie de normalele acestei perioade. Cel mai frig la noapte va fi în sud şi centru. 7 grade le găsim la Cahul, 8 la Comrat, iar la Leova şi Tiraspol vor fi 10, 11 grade Celsius. În centrul ţării se vor înregistra 8, 9 grade. La nord va fi mai cald. La Bălţi vor fi 10 grade, iar la Briceni şi Soroca sunt aşteptate la noapte 11, 12 grade. În capitală la noapte minima termică atinge 10 grade Celsius.

Mâine în ţară vremea se menţine frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, nu va ploua, iar vântul va sufla moderat, având în unele zone intensificări. Maximele se păstrează în limite de vară, cu valori de la cel puţin 21 de grade până la 26. Cele mai scăzute temperaturi le găsim în sud. 21 de grade sunt aşteptate la Cahul, cu un grad mai mult la Comrat şi 23 la Leova. În stânga Nistrului, la Tiraspol maxima termică va fi de 24 de grade. În centrul ţării temperatura aerului va urca până la 22, cel mult 23 de grade. Vreme de vară vor avea şi cei din nord. La Bălţi vor fi 26 de grade, la Soroca 25, iar la Briceni 24.

În următoarele 5 zile vremea de vară continuă. În Chişinău cerul se menţine mai mult senin, iar maximele sunt generoase. Dacă mâine avem 23 de grade, atunci de miercuri şi până vineri maxima termică va atinge 26 de grade Celsius. Aceeaşi temperatură a aerului o vom avea şi sâmbătă, chiar dacă va ploua slab.

În România ziua de mâine se anunţă a fi caldă şi frumoasă. Cerul va fi variabil, iar la munte, vor cădea averse, însoţite de descărcări electrice. Ca şi în ultima săptămână, mâine pe litoral găsim cele mai scăzute valori. La Constanţa vor fi doar 18 grade Celsius, în timp ce în Moldova vor fi 24, cel mult 26. La Braşov va ploua slab şi vor fi 25 de grade. În vest găsim cele mai mari valori. La Timişoara sunt aşteptate la prânz 29 de grade, iar la Oradea şi Sibiu 27. Vreme mohorâtă la Cluj-Napoca, unde vor cădea precipitaţii, iar termometrele vor indica 26 de grade Celsius. Locuitorii Bucureştiului au parte de mult soaren şi o maximă de 27 de grade.

În Europa valorile termice sunt mult mai scăzute. O masă de aer rece a provocat o răcire a timpului în aproape toate regiunile, excepţie face doar estul, nord-estul şi sud-estul continentului. La Moscova vor fi 23 de grade, la Kiev 25, iar la Istanbul 21 de grade Celsius. În sud şi vest vreme mohorâtă. La Roma mâine va ploua slab şi vor fi 20 de grade, iar la Madrid 14. La Paris sunt aşteptate 15 grade, iar la Londra cu 2 grade mai puţin. Temperaturi similare găsim şi în centrul Europei, unde va şi ploua. La Praga vor fi 14 grade Celsius. În nordul continentului vremea rece se menţine. Maximele ating la Oslo doar 8 grade.

loading...

Lasă un comentariu