Prognoza meteo 03 mai 2010

La noapte cerul se anunţă mai mult senin, astfel încât despre precipitaţii nici nu poate fi vorba. Temperaturile se vor încadra între 13 grade care sunt aşteptate la Orhei şi 8 grade la Cahul şi Comrat. Iată că din nou avem parte de cele mai scăzute tempearturi în sud. În nord însă sunt aşteptate la noapte 10 grade la Briceni şi Soroca şi 11 la Bălţi.

Mâine cerul se menţine mai mult senin, vântul va sufla moderat pînă la puternic din direcţia sud, dar izolat va avea intensificări. Maximele amiezii se vor încadra între 22 şi 27 de grade. Cel mai cald va fi în raioanele din nordul ţării. 27 de grade sunt aşteptate la Bălţi, în timp ce la Briceni şi Soroca vor fi câte 26 de grade. Pe măsură ce ne deplasăm spre centru temperaturile scad cu două trei grade astfel încât la Orhei se vor înregistra 24 de grade iar la Dubăsari 23. În sudul ţării sunt aşteptate doar câte 22 de grade atât la Leova şi Comrat cât şi la Cahul.

În capitală cerul se menţine mai mult senin. La noapte minima va atinge o valoare de până la 10 grade Celsius, iar la amiază termometrele vor indica 23 de grade.

În România mâine soarele va fi la putere doar pe litoral, unde însă nu prea contribuie la urcuşul mercurului din termometre. Doar 18 grade sunt aşteptate la Constanţa. În restul ţării cerul se anunţă variabil, iar în nord-vest sunt posibile şi ploi cu descărcări electrice, ca de exemplu la Oradea unde se vor înregistra 27 de grade. Cel mai cald va fi la Timişoara, 28 de grade. În partea centrală a României sunt aşteptate 27 de grade la Sibiu, 26 la Cluj-Napoca şi 25 la Braşov. În regiunea Moldovei nu sunt prognozate precipitaţii iar termometrele vor indica 24 de grade la Galaţi şi 25 la Iaşi.

În Europa mâine va ploua mai peste tot. Soarele va străluci doar în nordul continentului, la Oslo, unde se vor înregistra 12 grade. Cer variabil însă fără precipitaţii se anunţă în vest, la Londra, unde vor fi 12 grade în timp ce la Paris se vor strecura şi câtiva stropi de ploaie iar termometrele vor indica 13 grade. La Lisabona şi Madrid va fi cu mult mai rece decât astăzi, 19 şi respectiv 15 grade Celsius. În sud, la Roma sunt prognozate 20 de grade însoţite de ploi. Plouă şi în interiorul continentului. La Praga vor fi 15 grade. Temperaturile cresc pe măsură ce ne deplasăm spre est. Plouă aici iar termometrele vor indica 23 de grade la Kiev şi 21 la Moscova.

loading...

Lasă un comentariu