Prognoza meteo 02 mai 2010

La noapte cerul se anunţă mai mult senin, fără precipitaţii. Minimele vor fi cuprinse între 8 grade în nord, la Briceni, şi 3 grade în sudul ţării, la Cahul. În centru se vor înregistra în jur de 9, 10 grade la Orhei şi Dubăsari.

Mâine vremea va fi determinată de o zonă de aer cu presiunea atmosferică uşor ridicată. Cerul se menţine mai mult senin, vântul va sufla moderat dinspre sud dar va avea şi unele intensificări pe parcursul zilei. Maximele vor fi cuprinse înre 22 de grade în raioanele din nordul extrem al ţării, Briceni şi Soroca şi 27 în cele din sud, la Cahul şi Comrat. Aşadar, mâine va fi chiar mai cald decât astăzi. În centrul Moldovei sunt aşteptate în jur de 23 de grade la Orhei şi 24 la Dubăsari.

În capitală mâine la amiază sunt prognozate 26 de grade în condiţiile unui cer senin.

În România cerul se va încărca de nori trecători şi inofensivi. Aceştia nu vor aduce ploi. Maximele vor fi la fel de generoase ca şi astăzi. Cel mai rece e pe litoral, la Constanţa unde sunt prognozate 19 grade. În restul ţării temperaturile sunt mult mai ridicate. 24 de grade sunt aşteptate la Galaţi şi Braşov, 25 se vor înregistra la Sibiu, Cluj-Napoca şi Oradea. La Craiova se vor înregistra aceleaşi 25 de grade pe când la Timişoara mercurul din termometre va urca până la 26 de grade Celsius.

În capitală, la Bucureşti cerul se menţine variabil iar termometrele vor indica 25 de grade.

În Europa mâine va fi mai rece decât astăzi. Soarele va străluci din plin doar în nord, la Oslo unde se vor înregistra 10 grade. În vestul ţării nu va fi cu mult mai cald. La Londra sunt aşteptate doar 11 grade pe când la Paris e ceva mai cald, 15 grade însoţite de ploi sunt aşteptate aici. Temperaturi mai generoase sunt prognozate în Penisnula Iberică unde cerul se anunţă încărcat de nori iar termometrele vor indica 23 de grade la Madrid şi 20 la Lisabona. În interiorul continentului sunt aşteptate 17 grade la Praga. Cel mai cald însă va fi în estul Europei. La Kiev de exemplu sunt aşteptate tocmai 25 de grade în condiţiile unui cer variabil iar la Moscova, deşi cerul va fi mai mult acoperit, se vor înregistra 22 de grade.

loading...

Lasă un comentariu