Profesorii salută inițiativa autorităților privind majorarea salariilor începând cu 1 septembrie

Embed:

Profesorii vor primi salarii mai mari începând cu 1 septembrie. O decizie în acest sens a fost aprobată de Guvern. În baza acesteia, lefurile cadrelor didactice vor creşte cu 8 la sută, faţă de cele din prezent.

"Aşa cum prevede legea privind salarizarea în sectorul bugetar, anual salariile cadrelor didactice sunt indexate, conform creşterii salariului în sectorul real. Salariile profesorilor vor creşte cu circa 8%. 130 de milioane sunt prevăzute pentru aceasta măsura în anul curent", a declarat Octavian Armaşu, ministrul Finanţelor.

Profesorii salută inițiativa autorităților şi speră că majorările nu se vor opri aici: 

"Bineînţeles că ne bucurăm şi aşteptăm foarte mult. Foarte mulţi bani şi pentru mâncare, şi pentru serviciile comunale".

"E bine şi atâta cât măcar ne dă. Dar totuşi cred că lucrul profesorului este foarte greu, cu atât mai mult în condiţiile actuale".

"Un bine pentru salariile noastre şi pentru venitul nostru. cred că pe parcurs o să mai majoreze şi o să fie salarii şi mai mari".

Potrivit proiectului, salariul rectorilor va creşte până la 6.460 de lei, iar al profesorilor universitari - până la 4.840 lei. Cu 325 de lei sa va majora leafa conferențiarilor universitari, iar cea a lectorilor - cu circa 300 de lei.

După același algoritm vor fi majorate cu aproximativ 300 de lei remunerările angajaților din învățământul general și profesional tehnic.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu