Profesorii din raionul Ialoveni au avut parte de o adevărată sărbătoare organizată de PDM

Embed:

Flori şi plecăciuni pentru cei care-şi dedică viaţa educaţiei copiilor. Profesorii din raionul Ialoveni au avut parte de o adevărată sărbătoare organizată de Partidul Democrat. Dascălii au fost întâmpinaţi cu buchete de flori.

Printre cei omagiaţi se numără şi soţii Andrei şi Anastasia Guţanu, care peste 40 de ani şi i-au petrecut printre discipoli.

"Să fii profesor este o cinste mare, pentru că toată vremea eşti între copii şi faci un lucru nobil, educarea copiilor. Dacă omul este apreciat şi preţuit el se simte fericit şi cu toate că suntem în vârstă, am întinerim", a spus Andrei Guţanu.

"Când învăţam în şcoală aveam clase, ne duceam la octombrei şi îi învăţam dansuri, îi învăţam cântece, jocuri, aşa bine ne împăcam şi mi-am îndrăgit profesia", a spus profesoara, Anastasia Guţanu.

"Profesorii sunt cei care mânuiesc arta de a sprijini descoperirea, profesorii sunt acei care primii scriu pe tabla vieţii fiecărui om. Ei sunt cei care pot transforma oamenii obişnuiţi în învingători", a comunicat preşedintele Filialei Ialoveni a PDM, Ghenadie Sajin.

"Asta îl mişcă pe profesor, dacă este apreciat este mişcat să facă lucruri frumoase"

"Şcoala pentru mine este totul, ochii curioşi a copiilor, atmosfera de şcoală şi mă mândresc că sunt profesoară"

La eveniment s-a discutat şi despre proiectele realizate pentru susţinerea profesorilor.

"În acest an au fost mărite subvenţiile care au fost oferite absolvenţilor specializărilor de pedagogie. Credem că acest lucru va fi urmat şi de alte acţiuni cele care vor încerca să le ofere condiţii mai bune de locuit tinerilor care vor fi repartizaţi în localităţile din RM", a afirmat ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

În cinstea dascălilor a fost organizat şi un concert. Surpriza evenimentului a fost prestaţia interpreţilor Anastasia Lazariuc şi Fuego.

În instituţiile de învăţământ din raionul Ialoveni activează aproape 400 de profesori.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu