Profesor iubit de discipoli! Fundaţia "Edelweiss" a premiat al şaptelea dascăl

Embed:
Stela Colesnic a fost desemnată al şaptelea câştigător al concursului "Cel mai iubit dintre dascăli", organizat de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss". Surpriza a emoţionat-o profund pe profesoară, dar și pe elevii ei care nu și-au putut ascunde lacrimile de bucurie.

"- Noi am participat în cadrul concursului Edelweiss, pentru că sunteți cel mai bun dascăl, ați făcut multe pentru noi și noi vă iubim foarte mult. - Asta pentru mine e o surpriză plăcută, emoții de neuitat."

Stela Colesnic predă limba română de mai bine de 20 de ani la şcoala din satul Bratușeni, raionul Edineț. Pe lângă titlu, profesoara a primit în dar şi un laptop.

"Vreau să spun cuvinte de mulțumire. Fundației Edelweiss pentru că ne dau posibilitatea să știm că este cineva alături de noi,care ne apreciază și să știm că țara are nevoie de noi", a spus Stela Colesnic, profesoară de limba româna Gimnaziul Bratușeni. 

Inteligentă, blândă și înțelegătoare, așa o caracterizează elevii clasei a IX-a pe profesoara lor de română, care le este și dirigintă.

"Noi îi mulțumim ei că ne ajută în momentele mai dificile. Tot timpul e cu noi și ne este ca a doua mamă."

"Ne-am dorit mult ca doamna profesoară să fie felicitată și să afle astfel cât de mult o iubim. Ea tot timpul ne ajută, ne este permanent în preajmă."

Şi colegii de muncă au doar cuvinte de laudă la adresa profesoarei.

"Deși pare o femeie firavă, este o fire foarte puternică. Şi băieţii îi ştiu de frica, chiar dacă nu strigă la ei niciodată. Cuvântul ei însă este lege", a spus Ludmila Barbelic, director adjunct Gimnaziul din Bratușeni.

"Ea merita să fie premiată. Este o profesoară creativă. Vreau să mulțumesc fondatorului Fundaţiei Edelweis, domnului Vlad Plahotniuc. Proiectele pe care le promovați sunt necesare. Aceste fapte bune sunt așteptate de toți", a spus Ina Şveţ, directoarea gimnaziului din Bratușeni. 

Pentru a obţine acest premiu, discipolii Stelei Colesnic au făcut un scurt filmuleţ prin care și-au aratat recunoştinţa faţă de dascălul lor și, împreună cu o scrisoare de recomandare, l-au expediat pe adresa fundaţiei.

"Copii din gimnaziul satului Bratușeni au participat în cadrul concursului nostru, ei ne-au convins pe noi că își iubesc foarte mult profesoara și în așa mod au hotârâr să-i mulțumească pentru tot ce face ea pentru ei", a spus Lidia Cucoş, director executiv al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss”  .

Concursul "Cel mai iubit dintre dascăli" a fost lansat în septembrie 2017. Dosarele pot fi depuse până în data de întâi iunie, iar lunar este desemnat câte un câştigător.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu