Profesor de la Universitatea de Medicină, bănuit de pedofilie

Embed:

Un profesor din Capitală a fost reţinut, astăzi, pentru pedofilie. Procurorii susţin că acesta ar fi întreţinut relaţii sexuale cu trei copii de 14 şi 15 ani. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la detenţie pe viaţă.

În 2011, oamenii legii au reţinut o grupare criminlaă, care era bănuită de trafic de fiinţe umane. Aceasta racola copii cu vârsta de până la 15 ani şi îi exploata sexual. Tot atunci, procurorii au aflat că unul dintre clienţii acestei grupări este un moldovean cu pseodonimul Ivan. 

"Persoana în cauză s-a dovedit a fi un profesor din cadrul Universităţii de Medicină. La momentul de faţă am identificat trei victime, care au fost abuzate sexual de către acest infractor", a declarat Eduard Bulat, şef al secţiei combaterea traficului de fiinţe umane din cadrul Procuraturii Generale.

Oamenii legii mai spun că profesorul activează şi în calitate de medic la un spital din Capitală. Acum bărbatul este reţinut pentru 72 de ore, iar mâine procurorii îi vor înainta învinuirea. Administraţia Universităţii de Medicină şi Farmacie Nicolae Testimiţeanu susţine că a aflat din presă despre acest caz. 

"Nu ştim despre ce colaborator este vorba. Desigur că este un caz foarte regretabil. Acesta este un moment negativ nu doar pentru instituţia noastră, dar pentru societate în general", a spus Olga Cerneţchi, prorectorul Univesităţii de Medicină "Nicolae Testimiţeanu".

Prorectorul mai spune că după ce se va afla despre care angajat este vorba, se vor lua măsurile de rigoare.

Ministerul Sănătăţii şi cel al Educaţiei nu au comentat, deocamdată, cazul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu