Profesoarele de la Colegiul de Ecologie din Capitală, cercetate penal pentru mită, continuă să predea

Profesoarele de la Colegiul de Ecologie din Capitală, care ar fi luat mită de la elevi şi au fost filmate în timp ce se revoltau de sumele prea mici, îşi continuă nestingherit activitatea. Mai mult decât atât, acestea ar amenința elevii că se vor răzbuna. Cel puţin asta spune ministrul Educaţiei, Liliana Nicolaescu-Onofrei, într-o postare pe Facebook. Pe de altă parte, directorul instituţiei de învăţământ susţine că secvenţele video nu sunt dovezi suficiente pentru a-i concedia pe cei doi dascăli.

- Ştii ce mi-a spus ea mie?! Grupa paralelă a strâns câte o sută. De atâta s-a hotărât şi ai mei câte o sută.
- Băi, grupa paralelă da, dar toţi, unul ca unul şi acel care învaţă bine. Uite, câţi sunt pe listă, 24, toţi 24 ...
- Aşa ne-a spus...
- Dar ascultă-mă, grupa paralelă nu se compară cu grupa asta. Acolo învaţă copiii.

Aceste secvenţe video au apărut în spaţiul public în data de 26 septembrie şi au bulversat întreaga societate, dar nu şi administraţia Colegiului de Ecologie. După două săptămâni, cele două profesoare cercetate penal îşi continuă activitatea educaţională.

Directoarea colegiului spune că acest caz este investigat de o comisie internă de anchetă, care încă nu a decis dacă profesoarele trebuie, sau nu, să fie concediate.

- În rezultat, după ce vor fi luate toate procedurile juridice, va fi luată decizia în cazul acestor doamne.
- Acele imagini video nu sunt suficiente pentru a le concedia?
- În primul rând vreau sa va spun că nu avem o reacţie din partea organelor de anchetă, noi urmează să cercetăm cazul pe deplin.
- Dar din punct de vedere etic, pentru dumneavoastră nu au fost suficiente aceste dovezi?
- Decizia va fi luată de comisia de anchetă. Vrem să avem şi reacţia elevilor, să nu fie o hotărâre de moment şi să avem şi alte probleme, a comentat directoarea Colegiului de Ecologie, Nina Negara.

Faptul că profesoarele continuă să apară în faţa elevilor a indignat-o pe ministrul Educaţiei, Liliana Nicolaescu-Onofrei, care a scris pe Facebook că cele două profesoare continuă să-şi desfăşoare activitatea educaţională şi chiar îşi ameninţă elevii cu răzbunarea. Nicolăescu-Onofrei a cerut administraţiei colegiului să respecte buchia legii şi Codul de etică, dar nu a precizat dacă profesoarele trebuie sau nu demise.

Solicitat telefonic, serviciul de presă al Ministerului Educaţiei a declarat că va reveni cu un comentariu, dar ulterior nu ne-a mai răspuns la apeluri. 

Pentru că profesoarele şi-au recunoscut vina, ele sunt cercetate în stare libertate pentru trafic de influenţă. 

Anterior, procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au descins la domiciliile suspectelor, de unde au ridicat 12 mii de euro de la una dintre ele şi alte patru mii de euro, de la cealaltă. Totodată, au fost depistate listele cu elevi, sumele oferite de ei, dar şi notele primite în schimb.  Suspectele riscă o amendă de aproape 300 de mii de lei sau până la şase ani de puşcărie.

Lasă un comentariu