PROFESII CU SALARII MOTIVANTE, în Moldova! Ce salariu primeşte lunar un pilot

Sergiu Condrea a fost pilot timp de mai mulţi ani la Ministerul Apărării. Recent, el s-a înschis la şcoala de aviaţie din dorinţa de a se face pilot de avioane de pasageri. Bărbatul spune că a fost motivat de salariile mari din domeniu.

"Pentru a obține o licență de pilot de curse costă până în 40 de mii de euro, în dependență de școala pe care o alegi. Într-al doilea rând, trebuie să ai o sănătate perfectă, trebuie să ai un mod de viață sănătos", a spus Sergiu Condrea, student, cursuri de pilotaj.

Lefuri mari pot ridica şi sudorii. O companie de la noi oferă angajaţilor câte 20 de mii de lei lunar, arată datele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

"În principiu, pentru aceste posturi sau pentru posturile muncitorești, în general cerea a crescut, datorită faptului că se cere pe piața forței de muncă muncitori calificați în diferite domenii. Dacă ne referim la sudori, iată avem sudori foarte specializați, cum ar fi sudori cu argon", a spus Marcela Gradinaru,  șef adjunct al Direcției Sinteză, Analiză și Cercetare, ANOFM.

În topul celor mai plătite joburi vacante se regăsește și cea de hamal. De exemplu, o companie de producere a zahărului este gata să achite unui muncitor până la opt mii de lei pe lună. Tinerii care muncesc în calitate de hamali în Capitală spun că lucrul nu e atât de neatractiv pe cât pare.

"La materiale de construcție lucrul este foarte greu, dar merge o bătaie între băieți. Bonusurile sunt foarte mari. Cu cât mai repede ridici ai ceva în plus la asta. Sunt momente când băieții se supără între ei chiar, de ce tu ai fost, dar eu nu am fost", a spus Nicolae Gameţchi, hamal.

Potrivit datelor oficiale, cele mai mari salarii sunt oferite de angajatorii din Chișinău, Bălți și Orhei.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu