Produsele unei faimoase case de modă au fost eliminate din marile magazine chinezeşti. Ce s-a întâmplat

Scandalul stârnit de o campanie publicitară controversată a brandului Dolce & Gabbana ia amploare în China. Iar produsele faimoasei case de modă italiene au fost eliminate din marile magazine online chinezeşti.

Săptămâna aceasta, compania a postat o serie de filmuleţe publicitare care i-a înfuriat pe mulţi. Aceştia acuză că Dolce & Gabbana "trivializează cultura chineză" şi promovează "stereotipuri negative" în legătură cu China.

O chinezoaică se chinuie să manânce cu beţişoare produse culinare italieneşti tradiţionale - paste, pizza sau cannoli.

Reclama Dolce & Gabbana a aprins spiritele, iar criticile şi protestele au început să curgă - e o ofensă la adresa culturii chineze şi promovează stereotipuri deloc măgulitoare la adresa Chinei, au spus mulţi. Care s-au filmat aruncând la gunoi produse ale brandului de lux sau folosind hainele de firmă pe post de cârpe de praf. Sau la curăţarea toaletelor!

Scandalul s-a adâncit şi mai mult în momentul apariţiei unui mesaj - despre care s-a spus că ar fi fost scris de Stefano Gabbana - cu comentarii ofensatoare la adresa chinezilor.

Reprezentanţii companiei au prezentat scuze şi au spus că designerul ar fi fost victima hackerilor.  Domenico Dolce şi Stefano Gabbana au transmis din nou scuze publice: "În ultimele zile ne-am gândit mult şi cu adâncă tristeţe la tot ce s-a întâmplat şi la supărarea pe care am provocat-o în ţara voastră. Vă cerem iertare."

Într-un filmuleţ postat pe Weibo, versiunea chineză a reţelei Twitter, cei doi designeri au cerut să le fie iertată "ignoranţa în ceea ce priveşte cultura chineză", şi s-au angajat că vor face tot ce le stă în putinţă s-o înţeleagă mai bine şi să o respecte.

Degeaba, însă ... Produsele Dolce & Gabbana dispăruseră vineri din marile magazine online din China, precum Taobao şi JD.com, şi nici pe platforme mai mici nu se găseau.

Miercuri, compania italiană a fost nevoită să anuleze şi o prezentare de modă programată în Shanghai.

China este în prezent una dintre cele mai mari pieţe pentru produsele de lux din lume, iar vedetele locale au cerut boicotarea companiei italiene.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu