Produsele moldoveneşti, tot mai solicitate de consumatorii de peste hotare. Valoarea exporturilor, în creştere cu peste 11 la sută

Embed:

Produsele moldoveneşti sunt tot mai solicitate de consumatorii de peste hotare. În primele două luni ale acestui an, valoarea produselor exportate peste hotare a crescut cu peste 11 la sută faţă, de aceeaşi perioadă a anului trecut. Datele sunt prezentate de Biroului Naţional de Statistică. Potrivit instituţiei, tot mai multe mărfuri ajung pe piaţa Uniunii Europene, iar exporturile spre ţările CSI sunt în scădere.

Astfel, în lunile ianuarie - februarie curent, Moldova a exportat produse autohtone în valoare totală de peste 335 milioane de dolari.

Cele mai multe mărfuri au ajuns în ţările Uniunii Europene, înregistrând o creştere de aproape cinci la sută. De cealaltă parte, exporturile în ţările CSI au scăzut cu 8,5%.

Datele mai arată că au crescut exporturile în Cehia, cu aproximativ 30 la sută, şi Italia - cu peste 20 la sută. În România au ajuns cu aproximativ 17 la sută mai multe produse moldoveneşti.

La polul opus se află Kazahstanul unde exporturile au scăzut cu peste 56%, iar în Federaţia Rusă - cu peste 7 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu