Produsele autohtone, tot mai promovate. La Leuşeni a avut loc un târg de toamnă

Embed:
Caşcaval autohton, lumânări sculptate manual, miere ecologică şi vase din lut. Toate acestea au putut fi găsite astăzi la un târg de toamnă care a avut loc la Leuşeni. Astfel, organizatorii au decis să promoveze producătorii autohtoni. Vizitatorii, la rândul lor, şi-au umplut sacoşele cu de toate, mai ales că preţurile erau accesibile. Şi-a scos la vânzare produsele şi Adrian Onuţă, meşter popular care crează diferite obiecte din lut.

"Avem oale pentru sarmale, farfurii pentru gătit, ulcioare pentru vin şi apă. De la 20 de lei avem până la 250 de lei", a spus Adrian Onuşă, meşter popular.

Un alt producător a umplut taraba cu caşcaval natural, produs după o reţetă moldovenească.

"De la 150 lei în sus e kilogramul. Avem 5-6 tipuri de caşcaval în dependenţă de ingredient şi timpul de obţinere", a spus Ruslan Ungureanu, producător de caşcaval. 

Şi creaţiile Victoriei Diavor, o meşteriţă care confecţionează şi sculpează lumânări, au atras cumpărătorii. Produsele ei se vând şi în Franţa, Marea Britanie şi România.

"În funcţie de mărimea lumânărilor variază preţurile. De la 25 până la 450 de lei", a spus Victoria Diavor, producător de lumânări.

Pe lângă acestea, vizitatorii au putut găsi miere ecologică, dar şi diferite produse cosmetice din levănţică. În cadrul târgului copiii au putut participa la un atelier de lucru, unde cei mici au confecţionat cărţi poştale, dar şi alte obiecte.

"E frumos. Satul Leuşeni se bucură cu aşa tradiţie. E frumos că copiii şi oamenii din sat au unde ieşi", a spus o femeie.

"Am cumpărat nişte caşcaval, levenţică, o lumânare", a spus o femeie.

Vizitatorii au avut parte şi de un program artistic, care a fost susţinut de mai multe ansambluri de muzică populară din raionul Hânceşti.

"Scopul este de a promova producătorii autohtoni, dar şi imaginea comunei Leuşeni. Suntem la poarta ţării şi vrem să devină un târg internaţional", a spus Ion Drăgan, primar comuna Leuşeni.

Târgul de toamnă din comuna Leuşeni este la a doua ediţie.

Lasă un comentariu