Produse ecologice şi sport la Edineţ. Oamenii se învaţă să trăiască sănătos

Embed:

Locuitorii raionului Edineţ au fost îndemnați astăzi să practice un mod de viaţă sănătos. Fermierii le-au oferit produse ecologice, iar reprezentanţii Clubului Cicliştilor Amatori i-au invitat să participe la competiţii sportive.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul campaniei cu genericul "Spune Da pentru sănătatea ta!", lansată de Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) şi Ministerul Sănătăţii.

La târgul produselor ecologice oamenii au putut cumpăra legume, fructe, ceai şi miere:

"Am văzut aici ceaiuri din ierburi, legume ecologice. E de dorit să avem cât mai multe astfel de produse. Doar mâncând aşa produse ne menţinem sănătatea".

"Unii pot să-şi permită să cumpere, alţii nu-şi permit. Sunt produse mai scumpe, dar face."

Fermierii care cultivă produse ecologice spun că cererea este mică, din cauza preţurilor mari: "Într-o măsură oarecare întreabă dar spun că preţurile sunt exagerate. Noi considerăm că este un preţ real, luând în consideraţie munca care se depune şi calitatea produsului". 

Participanţii la eveniment au avut posibilitatea să facă teste pentru evaluarea stării sănătăţii.

"Am venit şi cu copilul aici, dar deocamdată vreau doar eu să fac aceste investigaţii. Pentru că nu prea am posibilitate să le fac."

În cadrul celei de-a IV-a ediţii a campaniei de promovare a modului sănătos de viaţă au fost oganizate mai multe competiţii sportive, inclusiv o cursă de ciclism.

"Vom porni de la Edineţ spre Zăbriceni. Vom face 17 kilometri dus-întors. Ţinem mult la modul sănătos de viaţă şi promovăm stfel modul sănătos de viaţă", spune Vasile Fotescu, preşedintele Clubului de ciclişti amatori. 

Autorităţile intenţionează să continue campanie în alte raioane.

"Prin intermediul medicilor de familie, a populaţiei, care va face cunoştinţă cu modul sănător de viaţă, se vor promova alimentele sănătoase, cum trebuie să ne mişcăm, cum evităm viciile dăunătare pentru noi. Pas cu pas vom reuşi să schimbăm mentalitatea populuţiei", consideră Mircea Buga, directorul CNAM.

În următoarele săptămâni, astfel de activităţi vor fi organizate la Chişinău şi Cahul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu