Produse anabolice interzise şi ţigări de contrabandă, confiscate la vamă

Oamenii legii au contracarat în această dimineaţă două tentative de scoatere ilegală din ţară a medicamentelor şi produselor de tutungerie. Incidentele au avut loc la postul vamal Leuşeni-Albiţa.

În primul caz este vorba despre un locuitor al municipiului Chişinău. Bărbatul transporta cu un microbuz marca "Mercedes 315CDI" , cu numere de înmatriculare străine, bunuri şi colete neînsoţite în Italia. În timpul controlului vamal, în maşină au fost depistate peste 200 de pachete de ţigări.

Mai mult, vameşii au mai depistat şi 3 colete cu produse anabolice: 3500 comprimante de Strombafort, Oxandrolon, Danabol, Clenbuterol şi 550 fiole de Strombaject, Aqua şi alte medicamente. Produsele au fost confiscate până la elucidarea tuturor circumstanţelor comiterii fraudei vamale.

Conform legislaţiei în vigoare circulaţia acestor produselor este strict reglementată, iar vămuirea acestora la import este efectuată la postul vamal (Stăuceni 7). Persoanele fizice nu au dreptul de a efectua operaţiuni de import comerciale cu medicamente.

În cel de-al doilea caz, într-un automobil de marca "Citroen C3", înmatriculat în raionul Cimişlia au fost găsite 800 de pachete de ţigări cu timbru de acciz al Republicii Moldova. Ţigările erau ascunse în rezervorul şi portierele maşinii.  

În timpul audierii, şoferul a declarat că ţigările au fost procurate de el şi intenţiona să le comercializeze pe pieţele din UE.

Dacă produsele de tutungerie ajungeau în Uniunea Europeană, bărbatul ar fi putut să obţină un profit de 3.700 euro. Pe acest caz a fost întocmit un proces-verbal. Ţigările şi mijlocul de transport au fost  confiscate.

 

                                                                    

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu