Produse alimentare ieftine şi de calitate proastă pentru pacienţii din unele spitale din Chişinău

Embed:

În acte e vorba despre mezeluri, lactate şi paste făinoase de calitate superioară. În realitate, sunt de trei-patru ori mai ieftine decât în magazine şi pun în pericol sănătatea celor care sunt siliţi să le mănânce. Culmea este că asemenea produse ajung în farfuria pacienţilor din unele spitale ale Chişinăului. Şi nimeni se pare că nu vede aceste lucruri.

Salam - 30 de lei kilogramul, crenvurşti - 27 de lei kilogramul. Sunt produse care fac parte din alimentaţia primită de pacienţii câtorva spitale din Capitală. Numai că în magazine acelaşi salam costă între 80 şi 120 de lei kilogramul, iar acelaşi tip de crenvurşti, între 60 şi 90 de lei.

"Nu e posibil ca un salam să coste 25 de lei kilogramul", spune şeful Serviciului Juridic, Institutul Oncologic, Dinu Enache.

"Noi cerem de calitate superioară, cremvurşti de vită. Dar în realitate, aduc calitatea nu chiar ceea solicitată de noi", a explicat Elena Gaţapuc, contabil şef al Spitalului municipal nr. 4 din Capitală.

Institutul Oncologic şi Spitalul municipal numărul patru sunt doar două dintre instituţiile medicale din Capitală care au probleme cu firmele care le aduc produse alimentare. Dar la aşa preţuri despre ce calitate poate fi vorba? Am luat de la unul dintre spitale o bucată de salam şi am solicitat o analiză a componenţei acestuia.

"Conţinutul de nitraţi depăşeşte norma şi cantitatea de microorganisme este mai mare. Din cauza nitraţilor, există riscul de intoxicaţie, mai ales dacă produsul este destinat bolnavilor, copiilor", atenţionează şefa de laborator a Institutului Naţional de Standardizare Galina Cecico

Cine se face vinovat de faptul că pacienţii sunt alimentaţi cu cele mai ieftine produse, urmăriţi astăzi, de la ora 18 şi 30 de minute, la "Moldova, ţară de minune".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu