Producția petrolului, afectată. Două rafinării saudite şi-au sistat temporar activitatea

Embed:

Atacul cu drone produs sâmbătă dimineaţa, asupra a două instalaţii petroliere din Arabia Saudită va avea consecinţe economice grave. După ce siturile şi-au sistat temporar activitatea, capacitatea de prelucrare a producţiei gigantului petrolier Aramco a fost redusă la jumătate, adică la cinci milioane de barili.

Asta presupune că a scăzut şi volumul livrărilor mondiale cu aproximativ cinci procente. Experţii străini anticipează că acest incident va influenţa inevitabil preţul petrolului în lume. Pe de altă parte, Ministerul saudit al Energiei a comunicat că rafinăriile şi-au redus activitatea din motive de securitate şi ar putea curând să revină la normal.

În legătură cu aceasta, Statele Unite a transmis că dacă va fi necesar, ar putea să apeleze la rezervele stocate pentru situaţii de urgenţă.

Atacurile cu drone asupra a două instalaţii petroliere din Arabia Saudită au fost revendicate de rebelii huthi din Yemen, care sunt susţinuţi de Iran. Secretarul american de stat, Mike Pompeo a condamnat dur aceste acţiuni şi a acuzat Teheranul că mimează diplomaţia.


Lasă un comentariu