Producţia de cartofi a scăzut cu aproximativ 30 la sută, în acest an

Embed:

Seceta afectează grav culturile de cartofi. În acest an, producţia a scăzut cu aproximativ 30 la sută, iar preţul unui kilogram de cartofi cumpărat direct de la producător va fi de patru ori mai mare decât anul trecut. Constatarea aparţine vicepreşedintelui raionului Briceni, Valeriu Bobuţac.

"Acele suprafeţe care sunt irigate vor avea roada stabilă de 30-35 tone, suprafeţele neirigate e mai greu de făcut prognoza. E greu de spus sau de prognozat unele preţuri. Dacă ar fi cel puţin doi lei de la producător consider că ar fi un preţ normal", a declarat, pentru Publika TV, vicepreşedintele raionului Briceni, Valeriu Bobuţac. 

Situaţia se datorează şi faptului că, în 2011, s-a înregistrat o supraproducţie de cartofi. În consecinţă, anul acesta, producătorii au redus suprafeţele cultivate.

Astfel, în raionul Briceni, au fost cultivate 5.900 de hectare de cartofi, cu 1.300 de hectare mai puţin decât anul trecut. În această zonă se cultivă cei mai mulţi cartofi, care apoi ajung în pieţele din ţară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu