Producătorul filmului "The Wolf of Wall Street", pus sub acuzare pentru spălare de bani

Riza Aziz, un producător al filmului "The Wolf of Wall Street", cu Leonardo DiCaprio, a fost pus sub acuzare pentru spălare de bani în cadrul unei anchete care vizează un scandal de corupţie de mai multe miliarde de dolari, sumă provenind dintr-un fond de stat din Malaysia, potrivit Reuters.

Riza Aziz, care este şi fiul vitreg al fostului premier al Malaysiei, este cofondatorul companiei de producţie de film Red Granite Pictures, ce a realizat lungmetrajul nominalizat la Oscar "Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street", dar şi "Daddy's Home" şi "Dumb and Dumber To".

Potrivit procuraturii, cele trei filme au fost finanţate de Red Granite cu bani folosiţi în mod fraudulos provenind din 1Malaysia Development Berhad (1MDB), un fond de stat înfiinţat în 2009 de fostul premier, Najib Razak.

Riza a fost arestat, joi, sub suspiciunea de spălare de bani, potrivit autorităţilor din Malaysia, iar, vineri, a fost pus sub acuzare. Procurorii spun că acesta a folosit fraudulos 248 de milioane de dolari provenind din 1MDB.

Riza Aziz, pe numele căruia au fost formulate cinci capete de acuzare legate de spălarea de bani, s-a declarat nevinovat. Pentru fiecare cap de acuzare, Riza riscă amendă de 1,21 de milioane de dolari, până la cinci ani de închisoare sau ambele pedepse.

Anterior, şi pe numele tatălui vitreg al lui Riza, Najib Razak, au fost formulate 42 de capete de acuzare legate de delapidare, iar fostul premier a pledat nevinovat.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu