Producătorul american de motociclete, Harley-Davidson nu va mări prețurile motocicletelor, după noile taxe vamale impuse de UE

Producătorul american de motociclete Harley-Davidson Inc. a anunțat, luni, că nu va majora prețurile cu amănuntul sau angro pentru dealerii săi, în ideea de a acoperi costurile txelor vamale suplimentare introduse, începând de vineri, de Uniunea Europeană pentru o serie de produse americane.

Fiecare motocicletă Harley-Davidson va costa, în medie, cu 2.200 de dolari mai mult ca urmare a deciziei UE de a majora tarifele pentru motocicletele importate din SUA de la 6% până la 31%. Aceasta ar urma să majoreze costurile cu 90 până la 100 de milioane de dolari pe an, însă Harley-Davison a informat luni, prin intermediul unui comunicat, că a decis să absoarbă aceste costuri în loc să le transfere către consumatori, scrie libertatea.ro

Harley-Davidson a mai informat că intenționează să transfere activitățile de producție a motocicletelor destinate UE dinspre SUA spre facilitățile sale internaționale pentru a evita noile taxe vamale.

La sfârșitul săptămânii trecute, Comisia Europeană a anunțat că, începând cu data de 22 iunie, va impune tarife vamale suplimentare în valoare de 25% pentru o serie de produse americane, printre care se numără și motocicletele Harley-Davidson, ca reacție la decizia Casei Albe de a introduce taxe vamale suplimentare pentru oțelul și aluminiul din UE.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu