Procurorul şi poliţistul care au investigat "cazul Andrei Crăciun", pe banca acuzaţilor

Procurorul şi poliţistul care au investigat "cazul Andrei Crăciun", trimişi în judecată. 

În anul 2007, în cadrul investigării unui caz de omor al unei persoane şi tentativei de omor, în aproprierea oraşului Durleşti, al unei alte persoane, procurorul respectiv, nu a luat toate măsurile prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă şi obiectivă a circumstanţelor cauzei întru stabilirea adevărului şi a pus neîntemeiat sub învinuire o persoană, iar ulterior a remis cauza penală în privinţa acesteia în instanţa de judecată.

Drept urmare, cetăţeanul Crăciun a fost recunoscut vinovat de comiterea infracţiunii incriminate, fiindu-i stabilită o pedeapsă de 21 ani închisoare, iar în anul 2013, după ce s-a aflat în detenţie mai bine de 5 ani, acesta a fost achitat la insistenţa Procuraturii Generale şi pus în libertate, deoarece s-a stabilit că infracţiunea nu a fost comisă de către acesta.

Adresându-se în instanţa de judecată în ordine civilă, Andrei Crăcciun a obţinut pentru aflare ilegală în detenţie o compensare a prejudiciului moral în valoare de 1.500.000 lei, sumă care a fost încasată din bugetul de stat.

La demersul Prorurorului General, în luna martie, Consiliul Superior al Procurorilor a suspendat respectivul procuror din funcţie. 

La momentul comiterii infracţiunii acesta activa în cadrul Secţiei exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale a Procuraturii Generale, iar poliţistul deţinea funcţia de inspector al serviciului omoruri şi crime grave al Secţiei Poliţie Criminală din cadrul Comisariatului General de Poliţie mun.Chişinău.

Inculpaţii riscă până la 7 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu