Procurorul Robu cere ridicarea imunității lui Vladimir Cebotari şi Petru Jardan

Embed:

Procurorul general interimar Dumitru Robu, din nou în Parlament. Acesta cere rdicarea imunităţii a doi deputaţi. Este vorba despre democratul Vladimir Cebotari, şi parlamentarul din fracţiunea ŞOR, Petru Jardan. Anunţul a fost făcute de preşedintele Legislativului Zinaida Greceanîi. 

"Am primit de la secretariat înregistrat două cereri din partea Procuraturii Generale. O cerere este privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului în Parlamentul Republicii Moldova a domnului Vladimir Cebotari şi a doua cerere este privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului în parlamentul Republicii Moldova s domnului Petru Jardan", a subliniat Zinaida Greceanîi în şedinţa Parlamentului.

În replică, Pavel Filip a declarat că acest lucru este o răfuială politică: "Noi înțelegem că este o răfuială politică, departe de a numi stat de drept. Nu chinuiți procurorul. Se cunoștea demult, se încerca pe un dosar, nu erau argumente, acum pe altul. Noi toţi depunem imunitatea. Fără show-uri. Toată lumea".

"Să nu cheltuie benzina domnul procuror să vină în acolo, încoace", a punctat Dumitru Diacov, președintele fracțiunii PDM.

"Noi îi vom da o bicicletă", a comentat preşedintele Legislativului.

"Trotinetă, trotinetă să-i cumpărați", i-a spus Dumitru Diacov.

"Lăsați-l să lucreze", a continuat Greceanîi. 

"Fără show-uri, fără spectacole. Să punem la vot şi să ridicaţi imunitatea la toţi deputaţii din PDM", a concretizat Pavel Filip.

"Ridicarea imunității deputatului poate fi doar în cazul cererii procurorului general pentru o cauză concretă", a continuat Ion Creangă, şeful Direcţiei Juridice a Parlamentului.

Preşedintele fracţiunii PDM a propus ca toţi deputaţii democraţi să participe la şedinţa Comisiei Juridice unde procuroul general argumentează necesitatea ridicării imunităţii.

"Să mergem să vedem argumentarea, să ascultăm motivele, să ascultăm argumentele toate", a precizat Dumitru Diacov.

"La ședința Comisiei Juridice participă procurorul general, membrii comisiei juridice şi persoanele în raport cu care se solicită ridicarea imunității", a spus Sergiu Litvinenco, președintele Comisiei Juridice, Numiri şi Imunități.

"Membrii comisiei sunt cu drept de vot, restul, orice deputat, are dreptul să asiste la ședința Comisiei", a explicat președintele fracțiunii PDM.

Totodată, pe pagina de telegram a PDM este menţionat că "La nici o oră de la depunerea documentelor pentru înregistrarea în calitate de candidat la funcția de Primar al Capitalei a lui Vladimir Cebotari, procuratura lui Dodon-Năstase, Dumitru Robu a venit în Parlament să ceară ridicarea imunității viitorului candidat al PDM". 

Amintim că, anterior, fostul ministru al Justiţiei spunea că știe că i se pregăteşte arestarea, însă nu are de gând să fugă din țară, ci din contra, va ţine piept tuturor presiunilor. Mai mult, deputatul PDM îl acuză pe ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, că se află în spatele acestei inițiative.

Citeşte şi: Deputatul democrat Vladimir Cebotari ar putea rămâne fără imunitate parlamentară şi ar putea fi arestat

Citeşte şi: GRAV! Deputatul democrat Vladimir Cebotari susţine că este FILAT de poliţiştii lui Năstase

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu