Procurorul municipiului Chişinău: Adevărul despre 7 aprilie nu va fi stabilit NICIODATĂ

Embed:

Ancheta în cazul evenimentelor din aprilie 2009 durează de trei ani şi, până acum, procurorii au transmis în instanţă zeci de dosare. Magistraţii au pronunţat şi mai multe decizii. Dar nici acum nu este clar ce s-a întâmplat în acele zile, cine a provocat violenţele şi de ce au avut de suferit oamenii.

Peste 100 de dosare penale au fost pornite pentru devastarea şi furtul proprietăţii de stat. Mai mult de o jumătate dintre ele au fost clasate, 13 oameni au fost condamnaţi, iar o persoană - achitată. În acelaşi timp, au fost intentate şi peste 70 de dosare penale pentru maltratarea protestatarilor. 14 poliţişti au fost condamnaţi, iar 20 au fost achitaţi.

"Acestea sunt nişte consecinţe. Acolo a fost multă lume. Da, cineva a furat ceva, cineva a lovit pe altcineva. Sunt nişte lucruri separate, care nu au legătură directă cu evenimentul în sine. Adevărul despre 7 aprilie nu va fi stabilit niciodată. Justiţia când e un regim lucrează într-un fel, când e alt regim, în alt fel. Cineva îi conduce", a declarat procurorul municipiului Chişinău", Ion Diacov.

Singurul învinuit de organizarea dezordinelor din aprilie 2009 este bloggerul rus Eduard Baghirov. Dosarul este examinat în absenţa lui Baghirov, care a evadat din arest la domiciliu.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu