Procurorul General Dumitru Robu REFUZĂ să ofere detalii privind investigaţia presupusei finanţării ilegale a PSRM

Embed:

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, refuză să ofere detalii despre investigaţia presupusei finanţării ilegale a Partidului Socialiştilor. La întrebarea reporterului Publika TV despre etapa la care se află procesul penal pe acest caz, Dumitru Robu i-a sugerat jurnalistului să expedieze o solicitare oficială în acest sens. Asta deşi o asemenea adresare a fost trimisă la Procuratura Generală încă în data de 8 iulie, dar a rămas fără răspuns.

Menţionăm că în data de 16 iulie reporterul Publika TV chiar primise un mesaj precum că solicitarea a fost recepționată şi se află în proces de examinare. Răspunsul nemijlocit așa și nu a ajuns în adresa redacției noastre nici până astăzi. În aceste condiții, este încălcat articolul 16 din Legea privind accesul la informaţie, care prevede că informaţiile şi documentele solicitate trebuie să fie puse la dispoziţia solicitantului nu mai târziu de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii.

"- Luând în consideraţie că solicitaţi informaţii ce ţin de anchetă, nu vă pot comunica. Faceţi oficial o solicitare în adresa Procuraturii Generale. - Am făcut şi nu mi-au răspuns. - Veţi primi răspuns, este un termen. - Termenul a fost depăşit, pot să vă arăt că deja este depăşit. - Verific... Acum la moment nu vă pot informa referitor la ceea ce ţine la careva acţiuni", a menţionat Dumitru Robu.

Anterior, fostul procuror general Eduard Harunjen a declarat că şeful statului, Igor Dodon, fostul preşedinte al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc şi ex-vicepreşedintele PDM, Serghei Iaralov, au fost audiaţi în cadrul acestui proces penal. La începutul lunii iunie, site-ul publika.md a făcut publice înregistrări video în care Igor Dodon recunoştea în faţa liderului de atunci al PDM, Vlad Plahotniuc, faptul că PSRM primeşte din Rusia până la un milion de dolari lunar.

După apariţia înregistrărilor video, procurorii s-au autosesizat şi au inițiat un proces penal în acest caz. Şi fracţiunea parlamentară a PDM a solicitat deputaţilor să fie creată o comisie de anchetă care să investigheze finanţarea ilegală a PSRM. Totuşi, iniţiativa nu a fost susţinută de coaliţia ACUM-PSRM.

Anterior, Igor Dodon a declarat că socialiştii nu au o problemă ca procurorii să verifice dacă partidul este finanţat de Moscova, ce-i drept, după schimbarea conducerii Procuraturii Generale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu