Procurorii spanioli au cerut Curţii Supreme de Justiţie mandate de arest pentru opt dintre foştii lideri catalani

Embed:

Procurorii spanioli au cerut, joi, Curţii Supreme de Justiţie să emită mandate de arestare pe numele a opt foşti membri ai Guvernului catalan, în contextul în care au început audierile în procesul privind declaraţia de independenţă a regiunii catalane, informează The Associated Press, potrivit Mediafax.ro.

Cererile procurorilor au fost formulate după ce nouă foşti oficiali catalani au fost audiaţi de magistraţii Curţii Supreme de Justiţie din Spania în dosarul în care au fost acuzaţi de rebeliune, după ce Parlamentul regional catalan a adoptat o declaraţie de independenţă faţă de Spania.

Potrivit magistraţilor, procurorii au propus ca, în cazul arestării, foştii lideri catalani să poată plăti o cauţiune.

Până la momentul transmiterii acestei ştiri, judecătorii nu s-au pronunţat pe solicitarea procurorilor spanioli.

Joi, mai mulţi membri ai fostului Guvern catalan s-au prezentat la instanţa din Madrid, unde vor fi judecaţi pentru rebeliune, răzvrătire şi deturnarea fondurilor publice. Excepţie a făcut Carles Puigdemont, care a anunţat recent că nu se va întoarce în Spania în următoarele săptămâni.

Anterior, preşedintele Curţii Supreme a precizat că instanţa ar putea emite mandate de arestare pe numele foştilor lideri catalani care nu s-au prezentat la audieri.

"Când cineva nu se prezintă pentru a depune mărturie după ce a fost citat de un judecător, în Spania sau în orice altă ţară a UE, în mod normal este emis un mandat de arestare", a declarat preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Carlos Lesmes.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu