Procurorii, NEMULŢUMIŢI de decizia judecătorilor în cazul Filat. Vor face recurs

Embed:

Procurorii s-au arătat nemulţumiţi de decizia emisă de Judecătoria Buiucani în cazul ex-premierului Vlad Filat, acuzat de corupţie pasivă şi trafic de influenţă. 

Adriana Beţişor, procuror: "Nu putem să fim de acord cu această sentinţă pentru că ea nu este proporţională faptelor prejudiciabile care i se încriminează lui Filat Vladimir. Sunt finanţe primite din Banca de Economii. Dacă avem aşa o situaţie, situaţia care de fapt la acel timp, funcţia pe care o deţinea îl determina să acţioneze în favoarea statului, cum putem să catalogăm această sentinţă pentru ceea ce a primit. Dacă pentru asemenea acţiuni prejudiciabile a primit nouă ani, atunci rămânem să tragem concluziile faţă de celelalte sentinţe publice emise în cazul procurorilor sau judecătorilor. Nici una dintre probele aduse nu au fost contestate şi nu au fost aduse contraargumente. Sentinţa va fi constestată. Nu suntem de acord cu ea. Regret că presiunile au fost făcute din spaţiul public fie în adresa mea sau în adresa anchetei. A fost o presiune sistematică, dar nu ne-a afectat şi ne-am făcut lucrul destoinic".

CITEŞTE ŞI: SENTINŢĂ! Ex-premierul Vlad Filat a fost condamnat la NOUĂ ANI de închisoare cu executare

PUBLIKA.MD aminteşte că ex-premierul Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare.

Vlad Filat a fost reţinut în luna octombrie a anului trecut. Fostul premier este învinuit de trafic de influență și corupere pasivă.

Potrivit omului de afaceri Ilan Şor, politicianul a luat mită de la el în sumă de până la 250 de milioane de dolari.

Procurorii au cerut 19 ani de închisoare. Mai mult, anchetatorii au cerut ca Filat să plătească o amendă în valoare de 60.000 de lei şi să-i fie sechestrate bunurile dobândite ilegal.

Fostul premier se declară nevinovat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu