Procurorii din România au deconspirat o reţea care le facilita moldovenilor obţinerea cetăţeniei române

Zeci de jandarmi, poliţişti, lucrători de la trupele speciale, ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au descins, astăzi, 14 aprilie, în mai multe locaţii, în căutarea celor care se ocupă cu facilitarea obţinerii cetăţeniei române pentru persoane din Republica Moldova, scrie adevarul.ro.

Afacerea a funcţionat ani de zile, pe piaţă cunoscându-se exact tarifele practicate de vasluienii care iau în spaţiu basarabeni pentru a-i ajuta să obţină cetăţenia română.

La primele ore ale dimineţii, procurorii români au descins la Serviciul Comunitar de Evidenţa Populaţiei din cadrul Primăriei Vaslui, la sediile Serviciului de Comunitar de Eliberare a Paşapoartelor şi Permiselor de Conducere, de unde au fost identificate peste 30 de moldoveni care aşteptau la ghişeu să depună documentaţia în vederea obţinerii actelor pentru cetăţenia română, respectiv pentru preschimbarea paşapoartelor şi a permiselor de conducere. 

Publika.md precizează că, acţiunea de la Vaslui vine la o săptămână după anunţul făcut de Parlamentul European referitor la eliminarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni. Pe 3 aprilie, s-a decis că din 28 aprilie, moldovenii care deţin paşapoarte biometrice vor putea călători fără vize în spaţiul european, în afară de Marea Britanie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu