Procurorii DIICOT, România: Vlad Plahotniuc nu este pus sub acuzare în dosarul în care a fost făcut un denunț pe numele său

Surse din cadrul DIICOT au comunicat pentru Radio România Actualități că liderul Partidului Democrat din Republica Moldova, Vlad Plahotniuc, nu este pus sub acuzare în dosarul în care a fost făcut un denunț pe numele său.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penala in rem, adică cu privire la faptă. Sunt vizate infracțiuni de șantaj, înșelăciune, constitute de grup infracțional organizat si spălare de bani.

Există un denunț înregistrat la DIICOT în care figurează și numele lui Vlad Plahotniuc, iar procurorii cercetează cazul, au precizat aceleași surse.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, informaţia vehiculată de postul Jurnal TV precum că preşedintele PDM ar fi cercetat penal în România este o manipulare grosolană. 

Vitalie Gamurari a menţionat că instituţiile de drept din România au confirmat că liderul democraţilor nu este vizat în nicio cauză penală peste Prut. Acestea doar investighează un denunţ depus de raiderul numărul 1 în CSI, Veaceslav Platon. 

"Preşedintele PDM fiind la curent de posibila apariţie a acestor documente anterior a făcut anumite demersuri faţă de organele de anchetă din România inclusiv faţă de parchetul pe lângă tribunalul din Bucureşti. Prin care a solicitat să se dea un răspuns clar dacă este vizat într-o calitate sau alta pe teritoriul României. Răspunsul a fost unul negativ, răspunsul este foarte clar că nu este vizat nici într-un dosar de pe teritoriul României", a spus Gamurari.

Gamurari a mai precizat că Jurnal TV se referă la o ordonanță de începere a urmăririi penale ce datează aprilie. Subiectul este epuizat însă, întrucât Vlad Plahotniuc a primit răspunsul de la procurorii români în august. PDM mai susţine că cei care controlează Jurnal TV au început campania electorală mai devreme şi-i scot la lumină pe killerii condamnaţi la ani grei de puşcărie pentru a răspândi scenarii false şi poveşti inventate. 

"Cei care fac denunţuri sau dau interviuri sunt persoane care sunt bănuite, sau urmărite de spălare de miliarde de dolari sau sunt infractori care sunt condamnaţi la termeni grei şi în acest context urmează întrebarea fie că aceste persoane vor să se răzbune pentru faptul că au fost judecaţi în contextul celor ce au comis, fie au anumite interese", a conchis purtătorul de cuvânt al PDM.

Preşedintele PDM aşteaptă concluzia procurorilor români şi l-ar putea acţiona în judecată pe Veaceslav Platon pentru calomnie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu