Procurorii cer pedeapsă cu închisoarea pentru consilierul local din Corjeuţi care a omorât cu maşina un copil la Briceni

Embed:

Procurorii cer condamnarea la închisoare cu executare a consilierului local din Corjeuţi, raionul Briceni, care este acuzat accidentarea mortală a unui minor şi părăsirea locului accidentului.

Iniţial, acesta a fost condamnat la 3 ani si 2 luni închisoare, cu suspendare, fiind eliberat din arest preventiv din sala de judecată. Sentinţa a fost dată de Judecătoria Edineţ. Procurorii consideră verdictul prea blând şi au contestat la Curtea de Apel Bălţi sentinţa primei instanţe pe care o consideră ilegală şi insistă pe condamnarea inculpatului la o pedeapsă reală cu închisoare.

PUBLIKA.MD aminteşte că, tragedia a avut loc pe 25 februarie. Un copil de şapte ani a fost victima accidentului provocat de consilierul local, care a urcat beat la volan. Băiatul a fost lovit pe un drum din satul Corjeuţi, raionul Briceni, în timp ce se întorcea cu mama sa de la biserică.

La venirea medicilor, copilul era conştient, dar s-a stins în drum spre spital. Inculpatul a fugit de la faţa locului, dar la scurt timp acesta a fost reţinut, iar la demersul procurorilor – plasat în arest preventiv, unde s-a aflat până ieri.

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,86 mg/l, iar în sânge concentraţia de alcool indica 2,40 g/l.

Amintim că în cadrul ședinței săptămânale a partidului, PDM a solicitat Biroului teritorial Briceni să demareze procedurile necesare, pentru excluderea din rândurile Partidului Democrat a consilierului Iurie Groza.

Citeşte şi: Vlad Plahotniuc: Consilierul PDM care a omorât cu maşina un copil la Briceni va fi exclus din Partid

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu