PROCURORII CER ARESTAREA: Doi membri ai unei reţele criminale, duşi la instanţă

Embed:

Doi membri ai unui grup criminal organizat care a prejudiciat statul cu peste 30 milioane lei au primit 30 de zile de arest preventiv. Este vorba despre un director de întreprindere şi un şef de depozit suspectaţi de comiterea evaziunii fiscale și a spălării banilor, care au fost reţinuţi de oamenii legii acum două zile.

Magistraţii judecătoriei Chişinău cu sediul în sectorul Ciocana au admis integral demersul procurorilor.

Celelalte trei persoane din dosar sunt cercetate în libertate. Unii au invocat motive de boală, alţii colaborează cu ancheta. Acum două zile, cinci persoane au fost reţinute în urma a 11 percheziţii efectuate de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu Inspectoratul Național de Investigații.

Verificările au avut loc în Chişinău, Ungheni şi în alte localităţi din ţară. Grupul infracţional vindea mobilă şi produse din carne fără a ţine evidenţa contabilă, iar salariile angajaţilor erau achitate în plic. Astfel, timp de doi ani, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 30 de milioane de lei.

Din banii obţinuţi, membrii grupării criminale şi-au cumpărat patru bunuri imobile şi 10 automobile, inclusiv unele de lux.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu