Procurorii au oferit DETALII privind suspecţii care au comis două tentative de omor la comandă. Cine sunt aceştia şi câţi bani au primit

Embed:

Două persoane, suspectate că au comis două tentative de omor în două locații din țară, în urma cărora, ambele victime au supraviețuit, au fost reţinuţi de procurorii PCCOCS. 

Potrivit procurorilor, autorii tentativelor de omor sunt doi fraţi, killeri periculoşi, cu vârstele de 39 şi 40 de ani, locuitori ai Capitalei. Unul dintre aceştia are pregătire militară.

Una dintre tentativele de omor a avut loc la Botanica, iar cealaltă la Cantemir, executorii fiind aceiaşi.

În cazul de la Botanica, s-a încercat uciderea unui bărbat din Capitală. Bănuiţii au efectuat 21 de împuşcături dintr-o armă automată, model kalașnikov, cu calibru de 5,45 mm, în maşina cu care se deplasa acesta. Crima a fost pregătită din timp, iar pentru a sustrage atenţia oamenilor, după ce s-a tras din armă, au fost lansate artificii. În urma intervenţiilor chirurgicale, victima de 46 de ani a supraveţuit.

Potrivit oamenilor legii, în cel de al doilea caz, de la Cantemir, asasinii sunt aceiaşi. Tinerii infractori au căutat diverse căi de acces pentru săvârşirea crimei. Din start planificau să omoare victima în stradă, însă nu au reuşit să o scoată din curte. Ca urmare, bănuiţii au intrat în curte omului şi au efectuat şapte împuşcături, dintre care şase gloanţe au nimerit în victimă. Şi în acest caz victima a rămas în viaţă. 

În acest caz, a fost identificat comanditarul, partenerul de afaceri a victimei și alte două persoane care au avut rolul de organizator și intermediar în săvârșirea infracțiunii, aceștia fiind diferiți justiției, iar în privința autorilor neidentificați a fost inițiată o altă cauză penală.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, polițiștii au depistat și ridicat mai multe telefoane mobile, cartele SIM și stații radio de care aceștia sau folosit la organizarea, coordonarea și săvârșirea crimelor precum și o armă de foc cu care a fost săvârșită una dintre infracțiuni. 

Infractorii au primit câte 15.000 de dolari pentru fiecare tentativă de omor.

Suspecţii riscă de la 15 până la 20 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu