Procurorii au iniţiat primul dosar penal pentru tăinuirea averii. Despre ce demnitar este vorba

Embed:

Procurorii au expediat în instanţă dosarul şefului Direcţiei Analiză şi Evaluare a Politicilor din cadrul Ministerului de Interne, Vladimir Ţurcan. Funcţionarul nu ar fi inclus în declaraţia de avere un automobil, un imobil, conturi bancare şi unele venituri obţinute în 2011 şi 2012.

Procuratura Anticorupţie a pornit urmărirea penală în baza sesizării Comisiei Naţionale de Integritate.

După punerea persoanei sub învinuire, Procuratura Anticorupţie a înaintat pe numele Ministrului Afacerilor Interne un demers privind suspendarea provizorie din funcţie a directorului Direcţiei generale analiză, monitorizare şi evaluare a politicilor, însă solicitării procurorilor nu i s-a dat curs.

Procuratura Generală examinează sesizările CNI privind constatarea încălcărilor regimului juridic al declarării veniturilor şi proprietăţilor şi de către alte persoane cu funcţii de conducere.

"Ne bucură foarte mult acest fapt că, în sfârşit, un prim dosar a fost expediat în instanţa de judecată, deoarece până acum, din câteva zeci de dosare transmise la Procuratură o bună parte au fost clasate, pe altele nici n-au fost iniţiate dosare penale şi acest fapt ne îngrijora. Această ştire vine să ne încurajeze şi mai mult, să ne facem treaba şi mai bine", a declarat Victor Strătilă, vicepreşedintele CNI.

Oficialul de la Ministerul de Interne se declară nevinovat şi chiar aduce acuzaţii procurorilor. "Consider că procurorul a efectuat acte procesuale ilegale, ignorând cererea mea prinvind contestarea actului CNI de constatare. În declaraţie au fost incluse toate bunurile", a subliniat şeful Direcţiei Generale Analiză a MAI, Vladimir Ţurcan.

Dacă va fi găsit vinovat, funcţionarul riscă amendă de până la 12 000 de lei sau închisoare pe termen de până la un an.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu