Procurorii au închis "dosarul Cubreacov". Oamenii legii n-au găsit nicio urmă de infracţiune

Embed:

Urmărirea penală privind cazul "Cubreacov" a fost încetată. Informaţia a fost confirmată de procurorul general, Corneliu Gurin, scrie Timpul.md

Potrivit oamenilor legi, urmărirea penală nu mai poate fi continuat, deoarece nu a fost găsită nicio urmă de infracţiune. Astfel, Procuratura a pus punct pe acest caz și a trimis în arhive cele 12 volume din acest dosar penal.

Procurorul municipiului Chișinău, Ivan Diacov, declară că ancheta a fost realizată superficial. "Este lipsit de sens să mai întreprinzi unele acțiuni, pentru că dovezi în favorea faptului că Cubreacov nu a fost răpit sunt mai multe decât că acesta ar fi fost răpit. Totodată, urmărirea penală a fost pornită pe infracțiunea de omor, iar să recalifici fapta este imposibil. S-a scurs termenul de prescripție", a precizat Diacov.

Menţionăm că Vlad Cubreacov a dispărut în noaptea spre 22 martie 2002, după ce procurorul general de atunci, Vasile Rusu, a solicitat Parlamentului să-i retragă imunitatea pentru organizarea de proteste neautorizate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu