Procurorii au cerut 30 de zile de arest pentru trei poliţişti şi unul dintre colegii de celulă a lui Brăguţă

Embed:

Procurorii au cerut 30 de zile de arest pentru trei poliţişti şi unul dintre colegii de celulă a lui Andrei Braguţă. Demersul a fost depus în instanţă, dar magistraţii au amânat pronunţarea deciziei pentru ziua de mâine. Între timp undul dintre deţinuţi susţine că atunci când Andrei Brăguţă a fost adus în celula lor, el era deja bătut. Mai mult, Brăguţă ar fi încercat să sară la bătaie, iar ei s-au apărat.

"L-aţi bătut pe Brăguţă? Nu, noi ne-am apărat. Poliţia e vinovată în tot. Poliţia l-a adus bătut în celula nouă. Toţi băieţii strigau să-l scoată afară, ei nu vroiau să-l scoată."

Ieri, unul dintre colegii de celulă a lui Andrei Braguţa a primit arest pentru 30 de zile. Andrei Braguţa a decedat în data de 29 august din cauza pneumoniei purulente, potrivit rezultatelor preliminare ale expertizei medico-legale. Patru angajaţi ai poliţiei, dar şi alţi cinci angajaţi ai penitenciarelor 13 şi 16 au fost suspendaţi, în urma acestui caz. Trei poliţişti şi doi deţinuţi au fost reţinuţi pentru 72 de ore, iar alţi doi sunt încătuşaţi, în prezent, în alte anchete. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu