Procurorii anticorupţie au cerut mandat de arestare pe numele lui Ilan Șor şi au pus sechestru pe mai multe bunuri

Embed:

(UPDATE 16:35) Judecătorii nu s-au pronunțat privind cererea procurorilor de a fi emis mandat de arestare pe numele lui Ilan Șor din motiv că nici avocatul nu a fost prezent la ședință.

Şedința de astăzi a fost amânată cu aproximativ trei săptămâni.

(UPDATE 13:07) Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție au înaintat un demers către magistrații de la Judecătoria Cahul prin care cer mandat de arestare și anunţarea în căutare a lui Ilan Șor. Informaţia a fost confirmată pentru PUBLIKA.MD de către șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Andriana Bețișor.

Aplicarea măsurii preventive este înaintată pe dosarul care se examinează la Curtea de Apel Cahul.

(12:22) Mai multe bunuri care aparțin deputatului Ilan Șor au fost sechestrate de procurorii anticorupție, în baza deciziei Judecătoriei Chişinău cu sediul în sectorul Ciocana. Informaţia a fost confirmată de către șeful interimar al instituții, Adriana Bețișor.

Potrivit lui Beţişor, este vorba despre bunurile mai multor companii care gestionează regimul de vânzare a bunurilor Duty Free.

În iunie 2017, prima instanţă l-a condamnat pe Ilan Şor la şapte ani şi jumătate de închisoare. Fostul primar a fost găsit vinovat de escrocherie și spălare de bani în unul dintre dosarele ce vizează delapidarea Băncii de Economii.

Potrivit oamenilor legii, Şor a adus prejudicii statului în valoare de peste cinci miliarde de lei. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu