Procuror din Glodeni, pe banca acuzaţilor pentru abuz de serviciu și fals în acte publice

Un procuror din procuratura raionului Glodeni, învinuit de abuz de serviciu și fals în acte publice, va da explicaţii în judecată. 

Procurorul, având în procedură un dosar penal în privința unei persoane învinuite de escrocherie, a comis mai multe încălcări. Semnăturile din dreptul numelor avocatului și a învinuitului de pe mai multe acte procesuale (ordonanța de punere sub învinuire, procesul-verbal de audiere a învinuitului ș.a.) întocmite de procuror pe cauza menționată, nu le aparțineau acestora, fiind executate de către o altă persoană prin procedeul imitaţiei servile. Mai mult, apărătorul și clientul acestuia nu ar fi participat la acțiunile procesuale respective.

Astfel, procurorul este învinuit de folosirea intenționată a situației de serviciu, cu cauzarea de daune în proporții considerabile drepturilor și intereselor ocrotite de lege ale persoanei fizice. Acesta, a acționat intenționat și în interes personal şi a emis acte procesuale în cadrul conducerii urmăririi penale pe cauza penală de escrocherie aflată în gestiunea sa, în care a înscris date vădit false și a falsificat documentele oficiale. 

Învinuitul nu își recunoaște vina, fiind eliberat din serviciu, iar cauza penală a fost expediată pentru examinare în fond la judecătoria Drochia, sediul Glodeni, pe rolul căreia se mai află o cauză penală pe numele acestuia pentru neglijență în serviciu.

Dacă instanța îl va găsi vinovat, el riscă o amendă de la 1.350 până la 2.350 unități convenționale, de la 2 până la 6 ani de închisoare, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de la 5 la 10 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu