Procuratura solicită ajutorul cetăţenilor pentru identificarea tinerilor din pozele cu participanţi la protestele din aprilie 2009

Embed:

Procurorii cer din nou ajutorul cetăţenilor privind identificarea organizatorilor şi instigatorilor acţiunilor de dezordine în masă, de la 7 aprilie. Procuratura Generală a făcut publice 21 poze, în care apar mai multe persoane care s-ar fi aflat atunci în mulţime. De asemenea, anchetatorii au citat public mai multe victime ale protestelor din aprilie.

Aceste fotografii îi prezintă pe mai mulţi tineri care au participat la protestele din 7 aprilie. Procuratura solicită ajutorul cetăţenilor pentru identificarea lor. Dacă îi recunoaşteţi pe cei din imagini, sunteţi rugaţi să vă prezentaţi la sediul procuraturii sau să sunaţi la numărul de telefon 278642.

Ancheta vizează depistarea organizatorilor şi instigatorilor acţiunilor violente din primăvara anului trecut. Mai multe dintre pozele publicate astăzi se regăsesc în cele prezentate cu o lună în urmă, când Procuratura a făcut un apel similar. Potrivit serviciului de presă al Procuraturii, după publicarea pozelor la sfârşitul lunii mai, şase persoane au fost identificate, dintre care cinci au fost audiate în calitate de martori.

Tot astăzi, Procuratura a anunţat că solicită în mod public persoanelor care au avut de suferit în urma violenţelor din aprilie să se prezinte la audieri, la sediul Procuraturii de pe strada Armenească 96. Sunt invitaţi să se prezinte următorii cetăţeni:
1) Raileanu Nelu
2) Lotca Andrei
3) Calancea Radu
4) Iurcu Vitalie
5) Banari Radu
6) Donos Marcela
7) Roman Tatiana
8) Ionaşcu Ion
9) Goluţă Ruslan
10) Botnari Ştefan
11) Hîncu Damian
12) Bularga Nicolai
13) Pascal Victor
14) Butmalai Ion Ion
15) Butmalai Ion Constantin
16) Pralea Petru
17) Crăciuneac Iurie

Procuratura roagă victimele să se prezinte pentru a finaliza în regim de urgenţă examinarea dosarului penal pe numele unor persoane cu funcţii de răspundere care ar fi torturat protestatari în comisariatele de poliţie. Deşi au fost citate anterior, persoanele vătămate menţionate nu s-au prezentat.

Lasă un comentariu