Procuratura Generală, sesizată în cazul Open Dialog. PCCOCS va examina raportul Comisiei de anchetă

Embed:

Raportul "Open Dialog" a ajuns la Procuratura Generală şi a fost remis PCCOCS pentru examinare. Informaţiile au fost confirmate de către reprezentanţii Procuraturii Generale. 

PUBLIKA.MD aminteşte că Parlamentul a desecretizat raportul Comisiei de anchetă care a investigat imixtiunea Fundației "Open Dialog" și a şefei organizaţiei, Ludmila Kozlovska, în treburile interne ale Moldovei și în finanțarea unor partide extraparlamentare de la noi.

CITEŞTE ŞI: Raportul privind implicarea Fundaţiei Open Dialog în treburile interne a fost DESECRETIZAT (DOC)

Documentul a fost transmis Parlamentului European, Comisiei Europene, Departamentului de Stat și Congresului Statelor Unite, Parlamentelor României, Poloniei și Ucrainei, OSCE, Consiliului Europei şi ONU. În baza informaţiilor furnizate de autorităţile de la Chişinău, partenerii externi pot efectua investigaţii în acest sens.

Raportul Comisiei de anchetă privind activitatea "Open Dialog" a fost examinat în plenul Parlamentului în noiembrie. Unele aspecte din acest document au fost discutate de deputaţi cu uşile închise.

Printre concluziile incluse în raportul Comisiei se numără faptul că Fundaţia "Open Dialog" a fost finanţată, în mare parte, de serviciile secrete din Federaţia Rusă, din banii proveniţi din Laundromatul rusesc, dar şi din frauda din sistemul bancar moldovenesc.

Autorii raportului au vorbit şi despre legătura ONG-ului polonez cu politicieni de la Chişinău. Este vorba în special despre liderii PAS şi PPDA, Maia Sandu şi Andrei Năstase, care ar fi avut mai multe beneficii din partea "Open Dialog", inclusiv deplasări la Bruxelles, fapt recunoscut de binomul Sandu - Năstase.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu