Procuratura Generală s-a autosesizat în cazul mirosului neplăcut din Chișinău

Procuratura Generală s-a autosesizat, în baza informațiilor publicate în presă, referitoare la mirosul neplăcut ce persistă în municipiul Chișinău și poluarea râului Bâc și a dispus inițierea a două procese penale pentru elucidarea complexă a cicumstanțelor, identificarea persoanelor vinovate și eventuala recuperare a daunelor cauzate. 

În cadrul investigațiilor, procurorii vor solicita și opiniile organelor de control de stat, pentru ca acestea să se pronunțe, în limita competenţelor lor, asupra existenţei sau nu a încălcării legislaţiei din domeniu şi prejudiciului cauzat prin încălcare.

PUBLIKA.MD amintește că și Primăria municipiului Chișinău s-a autosesizat referitor la situația privind mirosul specific atestat în ultimele zile, în mai multe zone ale orașului. În acest context, Primăria municipiului Chișinău a solicitat Centrului municipal de sănătate publică și Inspectoratului pentru protecția mediului să preleveze probe pentru determinarea sursei poluării.

CITEȘTE ȘI: Mirosul urât din Capitală, motiv de campanie electorală. După Munteanu şi Chirtoacă a mers la staţia de epurare: Slabo Dodon să vii aici? (VIDEO)

CITEȘTE ȘI: Ce spun autoritățile muncipale despre mirosul specific din Capitală (FOTO)

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu