Procuratura Generală începe astăzi un şir de audieri în cazul Mocanu-Plahotniuc

Embed:

Procuratura Generală şi Centrul Anticorupţie se implică în soluţionarea conflictului dintre fostul consilier prezidenţial Sergiu Mocanu şi omul de afaceri Vladimir Plahotniuc. Astăzi va fi audiat La Procuratura Generală Vladimir Moraru, avocatul Galinei Proidisvet, acţionară la Victoriabank.

Galina Proidisvet susţine că Victor Ţopa ar fi deposedat-o de un număr mare de acţiuni prin şantaj şi ameninţări. Victor Ţopa va fi şi el audiat de către procurori. Tot astăzi, dar la Centrul Anticorupţie, va fi audiat fostul director al Băncii de Economii a Moldovei, omul de afaceri Viorel Ţopa.

El este învinuit că ar fi adus băncii un prejudiciu de 11 milioane de lei după ce, acum zece ani, a facilitat acordarea unor credite Companiei „Air Moldova International”, care nu a mai rambursat sumele împrumutate.

Imediat după aceasta, în audieri va intra şi Victor Ţopa, cel care conducea în acel moment compania. Viorel Ţopa şi Victor Ţopa au fost implicaţi în scandalul declanşat de Sergiu Mocanu, împotriva lui Vlad Plahotniuc.

Aceştia îl acuză pe Plahotniuc că ar fi creat o reţea "mafiotă" prin care controlează mai multe instituţii de stat, inclusiv Procuratura Generală şi Centrul Anticorupţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu