Procuratura Generală face PRECIZĂRI privind dosarul Petic: Inculpatul şi avocatul său se contrazic

Nu au fost identificate acțiuni de intimidare a inculpatului Gheorghe Petic, prin agravarea condițiilor de detenție. Sunt precizările Procuraturii Generale în cazul lui Petic, recunoscut vinovat de viol şi condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare, în penitenciar de tip închis.

"Procuratura Generală a luat act și s-a autosesizat urmare a declarațiilor lansate de către avocatul lui Petic, prin care se semnala pretinse fapte de tratament inuman și degradant, admise în raport cu clientul său arestat. Alegațiile expuse public au fost verificate în cadrul unui proces penal, în rezultat, stabilindu-se netemeinicia acestora. Mai mult, unele relatări s-au dovedit a fi intenționat inventate cu scop de denaturare a situației de fapt și influențare a opiniei publice", se menţionează într-un comunicat emis de PG.

Totodată, reprezentanţii Procuraturii Generale au precizat că condițiile de detenție ale deținutului Petic sunt bune în raport cu alți deținuți ai Penitenciarului Rezina: "Însăși Petic, fiind audiat de procurori, a infirmat cele relatate de avocat în fața presei".

Mai mult, reprezentanţii procuraturii Generale au subliniat că nu au fost identificate acțiuni de intimidare a lui Petic, prin agravarea condițiilor de detenție.

"Cât privește alegațiile despre hrana cu 'peste crud', acestea s-au dovedit a fi o invenţie a avocatului, procurorii constantând prin probe obiective (video) că produsul prezentat de către avocat presei, nu provine din penitenciar și nu are nici vreo legătură cu această instituție", se notează în comunicatul emis de PG.

PUBLIKA.MD aminteşte că, anterior, Poliţia a publicat înregistrarea apelului telefonic la Serviciul 122, al femeii din Ungheni care a fost violată de Gheorghe Petic.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu