Procuratura Generală ar fi deschis o nouă cauză penală pe numele liderului formaţiunii "Partidul Nostru", Renato Usatîi

Embed:

Procuratura Generală ar fi deschis o nouă cauză penală pe numele liderului formaţiunii "Partidul Nostru", Renato Usatîi. Despre asta a vorbit fostul primar de Bălţi, în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune.

El a declarat că un oarecare Serghei Ciobanu, despre care presa a scris anterior că ar avea legături cu Vitalie Proca, un asasin la comandă condamnat în România la 21 de ani de închisoare, ar fi depus un denunţ împotriva sa.

"Am aflat recent că au început anumite mișcări în dosarele penale din Moldova. Este acolo un cunoscut escroc, Serghei Ciobanu, care cu două săptămâni în urmă, a scris o plângere, că eu printr-o firmă din București am pregătit lichidarea lui", a declarat Renato Usatîi, liderul formaţiunii Partidul Nostru.

Am încercat să aflăm veridicitatea declaraţiilor lui Usatîi, însă, serviciul de presă la Procuraturii Generale nu a răspuns, încă, la solicitările noastre. În cadrul aceleiaşi emisiuni, Usatîi a mai spus că noul procurorul general interimar, Dumitru Robu analizează atent toate dosarele penale deschise pe numele său.

Solicitat de postul nostru de televiziune, Dumitru Robu, a refuzat să ofere un comentariu. Renato Usatîi a părăsit ţara în octombrie 2016 înainte ca pe numele lui să fie eliberate două mandate de arestare. El este învinuit de tentativă de asasinare a bancherului rus Gherman Gorbunţov şi de introducerea ilegală în ţară a unor sume de bani din Rusia.

Liderul formaţiunii Partidul Nostru a revenit în ţară în luna iulie şi a fost preluat de mascaţi chiar de la vamă, imediat după ce a intrat în ţară. Doar că până seara, el a fost eliberat şi este cercetat în stare de libertate. În prezent, Usatîi este consilierul primarului de Bălţi, Nicolai Grigorişcin.

Lasă un comentariu