Procuratura Generală acuză Publika TV

Procuratura Generală a Republicii Moldova aduce acuzaţii Publika TV precum că deinformează, intenţionat, opinia publică. Într-un comunicat de presă al Procuraturii, făcut public astăzi, se menţionează că "Publika TV şi-a făcut un obicei din a lansa învinuiri nefondate şi îşi permite imixtiuni în activitatea organelor de drept".

Vă învităm să citiţi, în continuare, comunicatul de presă integral:

"Luînd act de erorile de informare a opiniei publice, despre care nu ne îngăduim a crede că au fost intenţionat lansate de postul de televiziune «Publika TV», prin care se încearcă acreditarea ideii că “dosarul în care figurează numele lui Armaşu ar fi survenit după ce, acum 5 zile, ministrul culturii, ar fi fost prins în stare de ebrietate la volan”, serviciul de presă al Procuraturii Generale este împuternicit să facă următoarea declaraţie:

Procuratura Generală respinge acuzaţiile făcute de acest post de televiziune, care şi-a făcut un obicei din a lansa învinuiri total nefondate şi îşi permite imixtiuni în activitatea organelor de drept.

Atragem, din nou, atenţia că Procuratura instrumentează cauze penale care vizează doar persoane despre care există indicii şi date că ar fi săvîrşit infracţiuni ce intră, potrivit prevederilor legale, în competenţa instituţiei, acesta fiind singurul criteriu care stă la baza anchetelor desfăşurate de procurori.

În concret, aducem la cunoştinţă următoarele:

1. Joi, 5 ianuarie 2012, un colaborator de poliţie s-a adresat la Procuratura Generală cu o plîngere prin care invoca acţiuni de încălcare a inviolabilităţii vieţii personale şi abuz de serviciu comise de persoane cu funcţii de răspundere din cadrul Direcţiei Poliţiei Rutiere a MAI.

2. În aceiaşi zi, pe acest caz a fost pornită o cauză penală pe faptul excesului de putere şi încălcării inviolabilităţii vieţii personale.

3. Vineri, 6 ianuarie 2012, a fost efectuată percheziţia în biroul şefului Direcţiei Poliţiei Rutiere a MAI, Sergiu Armaşu (ora 11.00 – 12:15) - acţiune procesuală autorizată de către judecătorul de instrucţie.

4. Pentru moment, procurorii efectuează şi alte acţiuni de urmărire penală şi măsuri operative de investigaţie pentru cercetarea completă şi obiectivă a circumstanţelor cazului.

Devine inutil să precizăm că incidentul cu ministrul culturii, Boris Focşa, şi consilierul său a avut loc în seara zilei de vineri, 6 ianuarie, şi, prin urmare, nu are legătură cauzală cu investigaţiile demarate de procurori pe marginea cazului în care figurează numele lui Sergiu Armaşu".

În scurt timp, Publika TV va veni cu o reacţie la subiect.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu