Procuratura confirmă: Boris Focşa, bănuit într-un dosar penal

Embed:

Procurorul Ala Beţişor confirmă că ministrul Culturii, Boris Focşa, este cercetat într-un dosar penal, instrumentat de Centrul Naţional Anticorupţie. Focşa este bănuit de  depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Potrivit procurorului Ala Beţişor, care a instrumentat cazul, dosarul a fost transmis Centrului Naţional Anticorupţie. Beţişor a spus că nu poate oferi mai multe informaţii decât cele prezentate de şeful Direcţiei urmărie penală din cadrul CNA, Bogdan Zumbreanu.

În acelaşi timp, avocatul Violeta Gaşiţoi, consideră că Boris Focşa trebuie să fie suspendat din funcţie.

"Dânsul va fi recunsocut în calitate de bănuit, calitate pe care o va avea timp de 3 luni când va fi pus sub învinuire. Ministrul a fost implicat în mai mutle scandaluri şi cu monumente şi privatizări, dar până la capăt nu au fost duse. Dacă va fi recunoscut ca bănuit, trebuie să fie suspendat din funcţie. Funcţia de ministru este una publică şi el poate emite decizii şi hotărâri. Nu ştiu dacă se va autosuspenda el sau o va face Guvernul, rămâne de văzut", a punctat avocatul.

Publika.md aminteşte că acum câteva minute, şeful Direcţiei urmărie penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, Bogdan Zumbreanu, a anunţat că ministrul Culturii, Boris Focşa, figurează în calitate de bănuit într-un dosar penal privind vinderea ilegală a patru clădiri monumente de arhitectură de valoare naţională din centrul Capitalei. Dacă va fi găsit vinovat, Focşa riscă până la 10 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa funcţii publice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu